Húsvéti nyomozós játék: nyerj kéktúrás sapkát és Budapest-túrakönyvet!

Először is meg kell találnod a kérdést, de az sem árt, ha tudod rá a választ. Nyomozós játékunk izgalmas témákon keresztül vezet el a legutolsó kérdésig, és ha szerencséd van, a nyereményig.

Szerző:
Turista Magazin
2024. március 25.

Először is meg kell találnod a kérdést, de az sem árt, ha tudod rá a választ. Nyomozós játékunk izgalmas témákon keresztül vezet el a legutolsó kérdésig, és ha szerencséd van, a nyereményig.

Már negyedik éve szervezzük meg húsvétkor az online nyomozós játékunkat, ami kicsit a tojáskeresés örömét szeretné felidézni, csak éppen kvízkérdések segítségével. A játékszabályok a következők: ennek a cikknek a végén találsz egy kérdést. A helyes választ az oldal keresőjébe kell beírnod, ami a jobb felső sarokban, a menüsávon található (nagyító ikon). Ha beírtad a megfejtést, nincs más dolgod, mint ütni egy entert vagy rákattintani a nagyítóra.

A felsorakozó cikkek közül az első három valamelyikében lelsz rá a következő nyomra, azaz a következő kérdésre. Ehhez rá kell kattintanod a megfelelő cikkre (ez bármelyik lehet az első három közül, csak úgy derül ki, ha megnyitod), majd lejjebb görgetni, akár a cikk legaljáig.

A következő kérdés egy szürke keretesben jelenik meg, a lenti, első feladványhoz hasonlóan. Ha tudod a választ, ismét a keresőnket kell használnod, és így tovább, cikkről cikkre. Összesen 10 kérdést kell megválaszolnod.

Csalni ér! Nyugodtan vegyél igénybe segítséget: tanakodjatok a családdal, használjátok a Google-t. A válaszokat természetesen a Turista Magazin oldalán is megtaláljátok. ;)

Figyelj arra, hogy a megfejtést, ami általában egy, vagy maximum két szó, toldalékok nélkül kell beírnod a keresőnkbe. Számít a helyesírás, kötőjelekre például mindenképpen szükség lesz (pl. Velencei-tó).

Az utolsó kérdésre a választ ezen a felületen kell beküldened (de ezt majd ott is fogjuk jelezni).

A helyes megfejtést beküldők között 3 db ajándékcsomagot sorsolunk ki egy-egy túrakönyvvel (Budapest környékének legszebb túrái) és kéktúrás sapkával. A játék március 31-től április 8-ig tart, a sorsolás április 9-én lesz, a nyereteseket e-mailben értesítjük.

INDULHAT A JÁTÉK? ITT AZ ELSŐ NYOM:

Hogy hívják Magyarország és egyben Európa első hosszútávú turistaútját?

Jó nyomozást és kellemes húsvéti ünnepeket kíván a Turista Magazin szerkesztősége!


Cikkajánló