Idén is megrendezik az Állatkertek Éjszakáját

A népszerű eseményre idén augusztus 26-án és 27-én kerül sor. Ez már a tizenegyedik alkalom lesz, és Budapesten kívül több vidéki állatkertben, vadasparkban is izgalmas programokkal várják a látogatókat.

Szerző:
Turista Magazin
Fotó:
Szabó Eszter / termeszetjaro.hu
2022. augusztus 24.

A népszerű eseményre idén augusztus 26-án és 27-én kerül sor. Ez már a tizenegyedik alkalom lesz, és Budapesten kívül több vidéki állatkertben, vadasparkban is izgalmas programokkal várják a látogatókat.

Idén a Magyar Állatkertek és Akváriumok Szövetségének tagjai közül tíz intézményben lesznek programok: a Budakeszi Vadasparkban, a Fővárosi Állat- és Növénykertben, a Kecskeméti Vadaskertben, a Miskolci Állatkert és Kultúrparkban, a Nagyerdei Kultúrparkban (Debrecen), a Pécsi Állatkertben, a Szegedi Vadasparkban, a Veresegyházi Medveotthonban, a Veszprémi Állatkertben és a győri Xantus János Állatkertben.

A pontos nyitvatartási időket és a részletes programkínálatot az egyes állatkertek saját honlapján és közösségi média felületein találjátok.

Ízelítőül néhány érdekes program:

A Fővárosi Állat-és Növénykert augusztus 26-án este 19 órától 23.59-ig rendezi meg az Állatkertek Éjszakáját. Lesz fóka-show, elefánttréning, cápák közé merülő búvárok mellett a perzsa leopárdok látványetetését is megtekinthetik a látogatók. De lesz kígyósimogató, lószerszámos zsákbamacska kvízjáték és több helyszínen is egész estés fényvarázslat színesíti az éjszakát. A részletes programot ide kattintva tudjátok megnézni.

A Szegedi Vadasparkban szintén pénteken tartják az eseményt, a programok 18 órakor kezdődnek. Sok más mellett lesznek esti látványetetések és állatbemutatók, amelyek során nagyragadozók és vastagbőrűek vacsoráját egyaránt megnézhetik az érdeklődők. A tigriseknek és oroszlánoknak műzsákmánnyal is kedveskednek, egy bivalyt és egy zebrát építettek számukra. A részletes programért kattintsatok ide.

A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Körösvölgyi Állatparkjában augusztus 27-én szombaton este tartják az Állatkertek Éjszakáját. Az este fókuszában az élőhelyek védelme áll. A program már délután 3-kor kezdetét veszi, amikor a tokhalfélékkel (például a vizával és a kecsegével) ismerkedhetnek meg a látogatók, de szó esik majd a farkasokról, aranysakálokról vagy a jávorszarvasokról is, az este pedig egy izgalmas terepi programmal, denevér-detektorozással zárul majd. Részletek: itt

Cikkajánló