Így készíthetsz szuper kávét a természetben

Kávéfüggő túratársaink fellélegezhetnek, ugyanis az alábbi hordozható kütyük segítségével az erdők mélyén és a hegyek tetején is egyszerűen elkészíthetik kedvenc italukat.

Forrás:
Wacaco
2023. november 27.

Kávéfüggő túratársaink fellélegezhetnek, ugyanis az alábbi hordozható kütyük segítségével az erdők mélyén és a hegyek tetején is egyszerűen elkészíthetik kedvenc italukat.

Életre szóló élmény lehet egy-egy napfelkeltét végignézni a sátrunk, vagy hálózsákunk melegéből amit egy csésze jó minőségű kávé tehet tökéletessé. Szerencsére a túrázás és a finom kávé már nem kizáró tényezők, nem kell forró vízben feloldott porokkal magunkhoz vennünk a jól megérdemelt koffein adagunkat. Az alábbiakban a Wacaco mechanikus működésű modelljein keresztül mutatjuk be, hogy milyen széles kínálat érhető el Magyarországon a hordozható kávéfőzőkből.

Mindegyikükben az a közös, hogy, kicsik, könnyűek, nem kell hozzájuk elektromos áram, csupán forró víz, őrölt kávé, vagy valamilyen (pl. Nespresso vagy Dolce Gusto) kapszula.


A világ első kézi eszpresszógépe - Minipresso

A Wacaco 2014-ben forradalmasította a hordozható kávéfőzők piacát a 8 bar maximális nyomással működő Minipressoval. Ebből a kedvező árú kis készülékből akár 50ml-nyi eszpresszó kávét préselhetünk ki, tölthetünk bele őrölt kávét (GR változat), de létezik egy Nespresso kávékapszulához készített (NS változat) kivitel is.


Még kisebb, még könnyebb - Minipresso NS2

A Minipresso bemutatása utána a Wacaco természetesen nem ül a babérjain, hanem tovább fejlesztette legnépszerűbb termékét és piacra dobta a második generációs Minipresso NS2-őt. Ez a készülék, kisebb és könnyebb elődjénél, ugyanakkor a mechanikus pumpa működtetésével már 18 bar nyomást képes létrehozni, és 60ml-nyi ízletes eszpresszó készíthető Nespresso kompatibilis kávékapszulák használatával.


Személyre szabható, sokoldalú megoldás - Nanopresso

Ha fontos számodra a praktikum, valamint az, hogy a tárgyaid illeszkedjenek a stílusodhoz, akkor számodra a Wacaco Nanopresso lesz a legjobb választás. A feketétől kezdve a fehér, kék, sárga, piros, narancs, zöld színeken át a Dark Soul mintás változatokig terjed a kínálat, de vehetsz hozzá utólag a készülék külsejéhez illő védőtokot is különféle (S, M és L) méretekben.

A készüléket használhatod őrölt kávéval, Nespresso kompatibilis vagy Dolce Gusto kompatibilis kávékapszulával is, ehhez csupán – egy külön is megvásárolható – adapterre van szükség.

A szabadalmaztatott szivattyúrendszer segítségével 18 bar üzemi nyomás érhető el, amely már vetekszik a kapszulás vagy automata kávégépek üzemi nyomásával. És mindezt úgy, hogy az üzemeltetéséhez 15 százalékkal kevesebb kézi erő szükséges, mint az első generációs Minipressohoz.


Amikor a barista kirándulni megy – Picopresso

A Wacaco kínálatának csúcsán a Picopresso nevű készülék áll, amely azoknak szól, akik mindig, mindenhol a legjobb minőségű kávét szeretnék elfogyasztani. Ez az aprócska, mindössze 350 grammos fedetlen portaszűrővel rendelkező készülék 18 bar maximális nyomás létrehozására képes és 80 milliliternyi víz tölthető bele.

Azért, hogy a Picopresso az otthonodban is barista élményt nyújtson, egy sereg kiegészítő választható hozzá, például rozsdamentes acél állvány, nyomásmérő, Exagrind kávéőrlő vagy az Exagram kávémérleg.


Szűrni, vagy csepegtetni szeretnéd a kávét?

Ha a szűrt, vagy a csepegtetett (pour-over) kávét részesíted előnyben, akkor a Wacaco Pipamoka és a Cuppamoka lehet a megoldás. A szűrt kávéd elkészítéséhez fejlesztett Pipamoka használata egyszerű és gyors és a frissen elkészült italodat órákig melegen tarthatod a segítségével.

A készülék különlegessége, hogy - egy szabadalommal védett innovatív csavaró mechanizmusnak köszönhetően – vákuumot hoz létre a bögre belsejében.

Ez a vákuum szívóerőt generál, amely a kávéval megtöltött rozsdamentes acél szűrő fölött lévő meleg vizet a szűrőn keresztül lefelé húzza. A kávé így közvetlenül a rozsdamentes acél hőszigetelt termobögrébe kerül, amely ezután órákig melegen tartja.

Ugyancsak melegen tartja az italodat a csepegtetett kávék készítésére alkalmas Cuppamoka, amelynek egy speciális, kúpos papírszűrője gondoskodik arról, hogy minden főzet tökéletesen tiszta és zaccmentes legyen. A duplafalú rozsdamentes acél bögrén egy szivárgásmentes ivófedelet alakítottak ki, így útközben is élvezheted a kávédat.

További információ és vásárlás: eurowares.hu

(X)



Cikkajánló