Indulj el egy úton, a Dél-dunántúli Kéktúrán

Ne halogasd az indulást, ha vándorlást vagy felfedezőutat tervezel. Van egy tippünk, merre indulj el.

Szerző:
Lánczi Péter
Fotó:
Gulyás Attila
2019. január 30.

Ne halogasd az indulást, ha vándorlást vagy felfedezőutat tervezel. Van egy tippünk, merre indulj el.

Hazánk legismertebb vándorútja az 1952 óta létező Országos Kéktúra, amely útvonal a 80-as évekre újabb kilométerekkel és felfedezésre váró tájakkal bővült. Ez a jelenleg 543 km hosszú Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra, amely nem véletlenül lett elkeresztelve a hazai ismeretterjesztő televíziózás legnagyobb alakjáról. Rockenbauer munkássága időtálló, üzenete pedig örök érvényű, ami mindenkit élmény- és tapasztalatszerzésre ösztönöz.

 


A nagy múltú Országos Kéktúrához hasonlóan a feleannyi kilométert tartogató dél-dunántúli kék is változatos terepen, természeti és történeti látnivalókban gazdag vidékeken vezet. Ennek ellenére népszerűsége jelentősen elmarad az OKT-éhoz képest, pedig a DDK felfedezése ugyanannyi élményt és kalandot tartogat, mint a nagyobbik testvérének bejárása. Az Írott-kőtől induló vándorúton természetföldrajzilag és néprajzilag egyaránt markánsan elkülönülő tájakat, valamint 84 települést érintve jutunk el a szekszárdi végállomására. A megújult igazolófüzetben 11 szakaszra bontották a távot, ami nagyban segíti a végigjárás logisztikáját, támpontot adva a túra kényelmes és praktikus megszervezéséhez.

 


Az idei első Turista Magazin Jelvényvadász rovatában megpróbáltuk pár oldalba beleszuszakolni a Dél-dunántúli Kéktúra látnivalóit és hangulatát, egyfajta esszenciát, illetve kedvet adva egy életre szóló kalandhoz. Mindegy, hogy egyben vagy szakaszonként vágunk neki a felfedezőútnak, az élmény és a tapasztalat mindenkinek csak a hasznára válhat.

 

 FEBRUÁRI SZÁMUNKAT ITT TUDOD ONLINE MEGRENDELNI, DE KEDVEZMÉNYES ELŐFIZETÉSRE IS VAN LEHETŐSÉGED.

Cikkajánló