Hírek

Javában zajlik a nagykanizsai kilátó építése

A Zalaerdő Zrt. látványos videót tett közzé a csónakázótó melletti nagykanizsai kilátó építéséről. Ha elkészül, nagy durranás lesz. 

Szerző:
Zalaerdő Zrt./TM
Fotó:
Zalaerdő Zrt.
Panoramio / rozsagab
2017. július 14.

A Zalaerdő Zrt. látványos videót tett közzé a csónakázótó melletti nagykanizsai kilátó építéséről. Ha elkészül, nagy durranás lesz. 

 

Ráakadtunk egy látványos drónvideóra, amelyet a Zalaerdő Zrt. készített a nagykanizsai csónakázótó mellett épülő kilátóról. A közel 3 perces felvételen jól látható, hogy a munkálatokkal remekül haladnak a szakemberek, s ha elkészül a torony, egyedülálló panoráma fogadja majd a látogatókat.

 

 

 

A felújításnál és az átalakításnál a tervezők az eredeti fúrótorony-szerkezetet megtartották, ám esztétikailag modern köntösbe öltöztették. A munkák befejeztével a torony egy 42 méter magasan lévő kilátószinttel bővül, ahonnan egyedi panoráma nyílik majd a kirándulók szeme elé. A Kanizsa TV információi szerint ezzel a nagykanizsai torony lesz a legmagasabb kilátófunkcióban működő építmény Magyarországon. A kilátó rendbe tételét a Zalaerdő Zrt. állja. A műszaki átadás tervezett időpontja szeptember, a nagyközönség pedig várhatóan jövő tavasszal veheti igénybe.

 

A fúrótorony 2011-ben

 

Kapcsolódó cikkeink:

Közbringahálózattal erősít Nagykanizsa

Főszerepben Kanizsa végvára

Cikkajánló