Jó hír a bringásoknak

Májustól egyszerűbb és olcsó lesz vonattal a Tisza-tóhoz jutni, és ismét elérhetőek lesznek a Balaton24 és Balaton72 napijegyek is.

Szerző:
Turista Magazin/MÁV-START
Fotó:
Gulyás Attila (Kimelt kép)
2021. április 30.

Májustól egyszerűbb és olcsó lesz vonattal a Tisza-tóhoz jutni, és ismét elérhetőek lesznek a Balaton24 és Balaton72 napijegyek is.

Május 1-jétől a kerékpáros turisták könnyebb utazása érdekében a Tisza-tavat érintő mindhárom vasútvonalon bővíti kínálatát a MÁV-START. A társaság közleménye szerint a legnagyobb újdonság, hogy május 1-jétől a hétvégi napokon, május 22-től, pünkösdtől pedig a nyár végéig naponta Tisza-tó expresszvonat jár közvetlenül Budapestről Gödöllőn, Füzesabonyon és Poroszlón át Tiszafüredre. A vonat 7:55-kor indul a Keleti pályaudvarról és 10:07-re érkezik Tiszafüredre; visszafelé pedig 17:45-kor indul Tiszafüredről és 20:05-re érkezik Budapestre, menetideje így odaútban 2 óra 12 perc, a főváros felé pedig 2 óra 20 perc.

A vonatban nagy befogadóképességű kerékpárszállító kocsi közlekedik majd 32 darab kerékpárhellyel, de megnövekedett igény esetén akár 80 darab kerékpárhelyet is tudnak majd biztosítani.

A közvetlen vonat mellett kisebb kerékpárszállítási kapacitással kétóránként is közlekednek személyvonatok Füzesabony és Balmazújváros között. Májustól új vonatpár közlekedik Kisújszállás-Abádszalók-Kisköre útvonalon és visszafelé, kisújszállási csatlakozással Debrecen és Budapest felől. Ezzel lehetővé válik a Tisza-tó déli medencéjének gyorsabban megközelítése.

A Tisza-tó a közismert és kedvelt kerékpáros túrajeggyel érhető el, ami egy napig, a jegyen feltüntetett naptári napon érvényes és az ország bármely területéről elindulva, a megtett távolságtól függetlenül, egységesen, 420 forintért vásárolható meg akár hétvégén, akár hétköznap.


Korlátlan utazás a Balatonhoz

Ugyancsak jó hír, hogy május 1-jétől újra elérhetők lesznek az egy, illetve három napra szóló, korlátlan utazást biztosító Balaton24 és Balaton72 napijegyek, melyek a MÁV-START történetének legsikeresebb nyári termékei lettek: tavaly 17 ezer utas váltotta meg azokat. A napijegyekkel a Balaton partján, a Tapolca-Sümeg szakaszon és a balatonfenyvesi kisvasúton közlekedő vonatokon, valamint a Balatonfüred és Tihany között közlekedő Volánbusz járatokon is lehet utazni.

A jegyek ára a tavalyival megegyező, a Balaton24 napijegy 990 forintért, 26 éven aluliaknak 660 forintért; a Balaton72 jegy 2490 forintért, 26 éven aluliaknak 1650 forintért lesz elérhető.




Cikkajánló