Sokan tekertek nyáron a tavaink körül

A legnépszerűbb a Velencei-tó volt, de a Fertő és a Tisza-tó, illetve a Balaton körül is rengetegen bringáztak.

Szerző:
TM
Fotó:
Tóth Judit
2020. szeptember 23.

A legnépszerűbb a Velencei-tó volt, de a Fertő és a Tisza-tó, illetve a Balaton körül is rengetegen bringáztak.

A Velencei-tó valószínűleg annak köszönheti a népszerűségét, hogy a kisgyerekes családok számára is könnyen teljesíthető a körbetekerése – itt közel kétszer annyian bicikliztek, mint tavaly. A Balaton körül 85, a Tisza-tónál 65%-os volt a növekedés, a Fertő tónál pedig 15%-kal kerékpároztak többen az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ (AÖFK) és a Magyar Közút Nonprofit Zrt. legfrissebb statisztikái szerint.

Idén készült el a tókör hiányzó része a Tisza-tónál, Poroszló és Tiszafüred között, a júniusban átadott hidakon pedig több mint 70 ezren bicikliztek át. „Tavaly Kiskörén júliusban és augusztusban 18 ezer biciklist számoltak, az idén ugyanezen időszak alatt több mint 40 ezret” – írja az MTI.

2020-ban kijelölték az Eurovelo 14 Szentgotthárdtól a Velencei-tóig tartó szakaszát, és elkészült a Szentendre és Budapest közötti Eurovelo 6, illetve vele párhuzamosan a Duna másik oldalán már épül a Dunakeszi-Budapest közötti hiányzó Eurovelo 6-os szakasz. Idén felújítást végeztek a Balaton és a Fertő tó körüli kerékpárúton is.

Forrás: MTI

Cikkajánló