Jobbnál jobb nyári programok erre a hétvégére is

Szafarizhatsz a Hortobágyi Vadasparkban, megismerheted a Szelidi-tó élővilágát, geotúrázhatsz a Kab-hegyen és még denevérhálózáson is részt vehetsz Királyréten.

Szerző:
TM
Fotó:
Gulyás Attila
Vokó László / BFNP
hnp.hu
DINPI
Barakka
2019. július 24.

Szafarizhatsz a Hortobágyi Vadasparkban, megismerheted a Szelidi-tó élővilágát, geotúrázhatsz a Kab-hegyen és még denevérhálózáson is részt vehetsz Királyréten.

1. Öcsi geotúra

 

Fedezd fel a Kab-hegy délnyugati palástját! Közben szemügyre veheted a szív alakú öcsi Nagy-tavat, és olyan növényritkaságokat, mint például a nádi boglárka. A túra árnyas tölgyesben és a vadregényes Bükkszár-árokban is vezet, egészen a Dörögdi-medence csodálatos panorámájáig. A 4-5 km-es kirándulás nagyjából négyórás program.
Mikor?
2019. július 28.
Hol?
Találkozás: Öcs, katolikus templom
Bővebb információ ide kattintva

 

2. Geobotanikai túra a Király-kőhöz

 

A 4 kilométeres, körülbelül háromórás kirándulás a Faluháztól indul, elvezet a Király-kőhöz, majd a Kecske-völgyön keresztül a kapolcsi Kalapos-hídig. A résztvevők megismerhetik magát a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkot és a Bakony-Balaton Geoparkot is.
Mikor?
2019. július 26. 9.00
Hol?
Kapolcs (találkozó: Faluház)
Még több infó itt

 

3. Naplemente-szafari a Hortobágyi Vadasparkban

 

Most pénteken és szombaton is részt vehetsz a különleges vadasparki látogatáson, ráadásul szafariautóval, naplementekor. A vendégeket természetesen szakvezető kíséri. Minden nap három időpontban indul az 1 és negyed órás program, előzetes bejelentkezés szükséges.
Mikor?
2019. július 26-27. 17.30, 18.45, 20.00
Hol?
Hortobágyi Vadaspark
Kattints ide a részletekhez!

 

4. Denevérhálózás Királyréten

 

Egy kis erdei tónál vagy bővizű dagonyázóhelynél több rovar gyűlik össze, ami a denevéreket is vonzza. A program a királyréti Hiúz Házban a kiállítás megtekintésével kezdődik, aztán a tónál folytatódik, ahol denevérfogó függönyhálókkal megpróbálják felmérni a denevérek mennyiségét és a fajok változatosságát. Előzetes bejelentkezés szükséges.
Mikor?
2019. július 26. 19.30
Hol?
Királyrét
Még több információ ide kattintva.

 

5. Túra a Szelidi-tó körül a Kékmoszat tanösvényen

 

Most megismerheted az 1976 óta természetvédelmi területnek számító Szelidi-tó környékét. Amellett, hogy a mély vizű, szikes jellegű morotvató kedvelt fürdőhely, a vízében számos halfaj él, a part menti nádasokban és a környező réteken pedig gazdag a madárvilág.
Mikor?
2019. július 27. 9.00
Hol?
Találkozó az üdülőfalu buszmegállójában, a víztorony közelében
Még több információ ide kattintva.

 

+1 Grúzia

 

Augusztus 30-án indul a Baraka új, 12 napos kalandtúrája a Kaukázus országába. Felfedezheted velük a hegyvidéki Szvanétiát, Grúzia legelzártabb régióját, a hófödte, ötezres hegyek panorámáját, a festői Martvili-kanyont és a mesebeli hegyi falvakat. A túrák mellett bepillanthatsz a mérhetetlenül gazdag grúz kultúrába és megismerheted a pezsgő hangulatú Tbiliszit.
Bővebb infó ide kattintva
(x) 

Cikkajánló