Jubileumi évzáró a Jubileum Parkban

50 éves a Tatabányai Cement Természetjáró Egyesület.

Szerző:
KEM SZÖSZ - MTSZ OK
Fotó:
KEM SZÖSZ - MTSZ OK
2014. december 24.

50 éves a Tatabányai Cement Természetjáró Egyesület.

A tatabányai Jubileum Parkban található Sportok Házában tartotta évzáró közgyűlését az idén 50. születésnapját ünneplő Tatabányai Cement Természetjáró Egyesület, amelyen stílszerűen éppen 50-en vettek részt.


Meghívott vendég volt Horváth Zoltán, a KEM SZÖSZ Természetbarát Szövetség elnöke, és házigazdaként Vadóc László, a Tatabányai Vulkán TSE elnöke.

 

Csorba Györgyné, Katika, aki éppen húsz esztendeje az egyesület elnöke (elhunyt férjétől, Csorba Györgytől átvéve a vezetést), köszöntötte az ünneplő egybegyűlteket. Először a 2014-es évről, a sok sok élményt jelentő megyei, hazai és külföldi kirándulásokról adott tájékoztatást, majd címszavakban megemlékezett az elmúlt 50 évről.

 

1964-ben történt alakulása után a cementgyári egyesület hamar összekovácsolódott. Vezetői mindig gondoskodtak arról, hogy havi, sőt heti programokat, túrákat szervezzenek. A Mátyás-kúti kulcsosház szíve csücske lett mindenkinek, mint a saját házukat, lakásukat ápolgatták, rendezték mindig és állandóan nyitott ajtókkal várták a turistákat, különösen a kéktúrázókat. Pénzben kifejezhetetlen, meghatározhatatlan az amit évtizedeken keresztül bele adtak a ház működtetésébe. Táborok sokaságát szervezték a ház körül szakosztályoknak és iskolásoknak egyaránt.

  

A megyei elnök, Horváth Zoltán is méltatta azt a lehetőséget, melyet az egyesület biztosított a túrázóknak, megyei találkozóknak, megyei túravezetői tanfolyamoknak, vizsgáknak. Nem véletlen, hogy a Vértesbarát Találkozóknak és Vértes Kupáknak már 46. éve állandó rendezője, házigazdája ez az egyesület. Beszéde végén a megyei szövetség nevében egy díszes serleget adott át az 50. születésnap alkalmából.

 

Vadóc László az egyesület aktivitását említve kiemelte, hogy az önkénteseik számos tatabányai városi rendezvényből is kiveszik részüket, óriási segítséget adva a rendezőknek.

 

Lamatsch János, a Sprint Futókőr elnöke megköszönte az egyesület évek óta tartó aktív részvételét a Sprint Futókör hazai és számos külföldi szereplésében és a jövőben is mindig szívesen látják a cementesesek közös útjaikon.

Ezután nosztalgiázó emlékezések következtek a csodás múltról, majd fehér asztal mellett folytatódott az egyesület félévszázados születésnapi rendezvénye, de már abban az emlékpólóban, melyet Tatabánya városától kaptak egy pályázat útján.

Cikkajánló