Kékkör Németország legnagyobb túrakiállításán

A Magyar Természetjáró Szövetség a Tour Naturon mutatta be hazánk leghosszabb és legszebb túraútvonalát.

Szerző:
Széki Gabriella
Fotó:
Széki Gabriella
2015. szeptember 6.

A Magyar Természetjáró Szövetség a Tour Naturon mutatta be hazánk leghosszabb és legszebb túraútvonalát.

A világ legnagyobb karaván kiállításának részeként rendezik meg Düsseldorfban évről évre Tour Natur címmel a túrázók seregszemléjét. Európa számos országa kínálja a látogatóknak a jobbnál jobb túrázási lehetőségeket, célpontokat, felszereléseket, eszközöket. Ide mindenki Deuter hátizsákkal vagy farkastappancsos dzsekiben érkezik, de nem ritka a térdig húzott gyapjú zokni és a hasított bőrnadrág kantáros verziója sem. És senki nem távozik üres kézzel, a német forgalmazók visszautasíthatatlan kedvezményekkel taszítanak bennünket is a vásárlás csapdájába.

 


Az Oszágos Kékkör standját Burger Barna fotói díszítik, az érdeklődők szívesen nézik az európai uniós fejlesztésről készült kisfilmet kedvenc babzsák foteljeinkben, és azonnal rávetődnek a Turista magazin szeptemberi lapszámára a kilátó miatt. A Kékkör hangzása és ékezetes írásmódja miatt először svédnek néznek bennünket. Komoly meglepetést okoz, amikor kiderül, hogy magyarok vagyunk - eddig nem találkozott hazánkkal a Tour Natur közönsége.

 

 

Turista szövetségek, nemzeti parkok, utazásszervezők, régiós turisztikai hivatalok és kempingek keresik leendő látogatóikat Németország legnagyobb tematikus kiállításán. Mi is azt reméljük, hogy sikerült kedvet csinálnunk ehhez az egyedülálló, 2550 km-es túraútvonalhoz, mely körbevezet Magyarországon. Hogy ne csak a hírekből halljanak rólunk. Hogy felfedezzék azt a természeti értéket, ami a magas hegyekből nem látható, és nem képzelhető el. Ahová a négynapos düsseldorfi kiállításról már mi is nagyon visszavágyunk.

 

Cikkajánló