Dél-Zala legjobb kerékpártúrája

A hatalmas kiterjedésű zalai erdőkben éppúgy megfér egymás mellett a termálfürdő és az olajhimba, mint hazánk leghosszabb kisvasútja és egy titkos erődrendszer.

2021. augusztus 30.

A hatalmas kiterjedésű zalai erdőkben éppúgy megfér egymás mellett a termálfürdő és az olajhimba, mint hazánk leghosszabb kisvasútja és egy titkos erődrendszer.

A lágyan hullámzó dél-zalai dombok között megbújó, kis forgalmú utakra számos bringatúra fűzhető fel. A szeptemberi lapszámunkban bemutatott kerékpártúra Dél-Zala legizgalmasabb látnivalóit mutatja be. Bázakerettyéről, a magyar olajipar bölcsőjéből először a Budafai Arborétumon át a Vétyemi-ősbükköshöz tekerünk, majd Tormafölde és Szécsisziget látnivalóit ismerhetjük meg. A zalai erdőtájtól az ország leghosszabb erdei kisvasútjával búcsúzunk.

A híres zalai bükkösök már-már Ausztria vagy Szlovákia magasabban fekvő régióit idézik, ahogy az erdészeti utak kilométereken át tartó emelkedése is. De az átfogó cikkből megtudhatjuk azt is, hogy hogyan került a kőolaj Zalába, hogy az egyébként átlagos bázakerettyei B-24 söröző cseppet sem átlagos festménye mit is ábrázol, hogy mit keres egy hatalmas fügeültetvény a szépen gondozott szőlők és csinos présházak között, és hogy hol található az az egyedi látkép, ahol ősi fűzfák alatt bivalyok dagonyáznak egy kastély „kertjében”, egy ősi vízimalom szomszédságában. A valóban ütős kerékpártúra során felfedezhetjük a „magyar Maginot-vonal” megmaradt emlékét és megismerhetjük Magyarország leghosszabb, ma 110 kilométeres kisvasúti hálózatát is.

Vásárold meg szeptemberi lapszámunkat a Turistashopban, vagy az újságárusoknál, és olvasd el a dél-zalai erdőtájban bolyongó kerékpáros cikkünket!

Korábbi lapszámainkat pedig IDE KATTINTVA TUDOD ELÉRNI.

Cikkajánló