Két napig vonszolta a lábát a balesetet szenvedett ausztrál férfi

Hatméteres zuhanást követően gyakorlatilag kettétört a lába, majd két napon keresztül gyalogolt, amíg megtalálták.

 

Szerző:
Guardian
Fotó:
kiemelt illusztrációs fotó: Adobe Stock
2019. szeptember 19.

Hatméteres zuhanást követően gyakorlatilag kettétört a lába, majd két napon keresztül gyalogolt, amíg megtalálták.

 

Szeptember 15-én Neil Parker Brisbane-től északnyugatra, a Nebo-hegyen járt, amikor a baleset érte. Az 54 éves férfi egyébként tapasztalt túravezető, és már a kórházban mesélt arról, hogyan élte túl a szerencsétlenséget: a lábát túrabotokkal rögzítette, aztán két napon keresztül vonszolta magát a helyre, ahol megmenthetik.

 


Nem nyílt törést szenvedett, de a lábát gyakorlatilag csak a bőr tartotta össze, így saját elmondása alapján nagyon nehéz volt „cipelnie”. Másfél méterenként meg kellett állnia pihenni, így a megtett három kilométer végeláthatatlannak tűnt. A két nap alatt csak proteinszeletet és nyalókát evett, amit nassolnivalóként vitt magával, és szerencsére volt nála fájdalomcsillapító is.


A férfi előzőleg senkinek sem mondta el, hova megy, és kapcsolatba sem tudott lépni senkivel. A Brisbane Bushwalkers - a közösség, ahol Neil túravezető - hétfőn indított mentőhelikopteres keresést, ami végül kedd délután szúrta ki a férfit, és a brisbane-i kórházba szállította. Minden rosszban van valami jó: Parker elmondta, örül annak, hogy legalább a családját újra láthatja, a gyerekei ugyanis a tengerentúlon élnek.

 

Kapcsolódó cikkeink:

Öten meghaltak, száznál is többen megsérültek villámcsapások miatt a Tátrában

Megtalálták a Tátrában eltűnt két barlangász felszerelését

Meghalt egy magyar hegymászó a Magas-Tátrában

Látványos helikopteres mentés a francia Alpokban - videó

Cikkajánló