Kipróbáltuk a sátoraljaújhelyi függőhidat – videó

Hivatalosan csak június elején fogják átadni a nagyérdeműnek, de nem bírtunk addig várni, ezért elmentünk megnézni a két hegyet összekötő, 700 méteres hidat.

Szerző:
Turista Magazin
2024. május 8.

Hivatalosan csak június elején fogják átadni a nagyérdeműnek, de nem bírtunk addig várni, ezért elmentünk megnézni a két hegyet összekötő, 700 méteres hidat.

A május végén megjelenő nyári számunkban egy nagyobb összeállítás lesz a sátoraljaújehelyi függőhídról. Az ott készült anyag mintegy „mellékterméke” az alábbi rövid videó és képgaléria, amit a hídon, illetve környékén vettünk fel engedéllyel.

Bár a hidat hivatalosan csak június elején fogják átadni, szerkezetileg kész van, ottjártunkkor már „csak” a díszkivilágítását szerelték, valamint a pillérek környékét rendezték, és a beengedőkapukat építették.

A hídról megjelent korábbi anyagaink posztjai alatt meglehetősen sok komment született pro és kontra, egyesek szerint felesleges volt odaépíteni, mások rajongtak érte, ám véleményalkotás előtt arra bíztatnánk mindenkit, hogy az átadás után menjen el, nézze meg élőben is, de leginkább próbálja ki, mert ehhez fogható élményt eddig nem lehetett itthon átélni.

És, hogy milyen ez az élmény? Nagyon röviden: a tériszonyosok garantáltan nem fognak oda zarándoklatokat szervezni, mindenki másnak viszont szuper bátorságpróba lehet végigsétálni a 700 méternyi átlátszó rácson, amit csak középen tör meg néhány négyzetméternyi üvegfelület. Az élményhez még hozzátesz a híd jól érezhető imbolygása, és az elképesztő panoráma.

További részletek – árak és látnivalók a környéken – a hamarosan megjelenő nyári számunkban. A híd és környéke jelenleg még nem látogatható és le van zárva, ezért aki kíváncsi rá, várja meg a hivatalos átadót, amely után a Zemplén Kalandpark üzemeltetésébe kerül az építmény.

Cikkajánló