Kisvasút napja Kemencén

Remek tipp a szombati napra: veteránjárművek találkozója, éjszakai vonatozás és számtalan színes program várja az érdeklődőket Kemencén!

Szerző:
Kisvasút.hu
Fotó:
Gulyás Attila
2013. július 26.

Remek tipp a szombati napra: veteránjárművek találkozója, éjszakai vonatozás és számtalan színes program várja az érdeklődőket Kemencén!

Szombaton rendezik meg a Kemencei Erdei Múzeumvasút Napját, melynek egyik különlegessége, hogy éppen 100 éve épült a csarnavölgyi vonal, ahol ma is közlekednek a vonatok. Az évfordulóhoz kapcsolódóan veteránjármű találkozó és még sok érdekes program várja a Kemencére látogatókat.

 

A kisvasút végállomása melletti fatelepen tartják a magyar veterán járművek találkozóját, ahol számos Csepel teherautó, Ikarus busz és Dutra traktor várja az érdeklődőket. Erre a rendezvényre külön belépődíj kell (felnőtteknek 1500 Ft, gyermekeknek 500 Ft).

 

Megközelítés
A rendezvény elérhető Szob felől a 8:15-kor vagy a 9:15-kor induló Volánbuszjáratokkal vagy személygépkocsival a 2A gyorsforgalmi, illetve a 2-es főúton Parassapuszta érintésével. Esztergom, Dorog irányából a Mária Valéria hidat ajánljuk, eme híd és a letkési határátkelő igénybevételével jelentős idő spórolható meg a nyugati országrész felől érkezőknek.

A kisvasút feketevölgyi végállomásától nem messze, Feketekútnál egész nap kipróbálható a lóvontatású személykocsi, a kisvasút első 30 évének jellegzetes közlekedési formája.

Kemence állomásról 10:45-től 45 percenként indulnak majd a vonatok Feketevölgy végállomásig. Ezekre a vonatokra helyjegyet adnak a menetjegy mellé, méghozzá érkezési sorrendben.

A kisvasúti naphoz kapcsolódva éjszakai különvonatot indítanak este 9 órakor Kemence állomásról, mely nagyjából 2 óra múlva ér vissza.

 

Az éjszakai különvonatra előzetes regisztráció szükséges a férőhelyek korlátozott száma (kb. 50 fő) miatt, ezt július 27-én estig lehet megtenni a 06-20-586-5242-es telefonszámon.

 

 

Cikkajánló