Köszönjük a részvételt!

Szombaton sikeresen lezajlott az idei Kéktúrázás napja. Tiszta, napsütéses idő ajándékozta meg azokat, akik velünk tartottak valamelyik túrán az ország bármelyik végében.

2021. október 15.

Szombaton sikeresen lezajlott az idei Kéktúrázás napja. Tiszta, napsütéses idő ajándékozta meg azokat, akik velünk tartottak valamelyik túrán az ország bármelyik végében.

A tavalyi rendezvényhez hasonlóan az idei túranapon is sokan ismerkedtek meg a kéktúrázással, akik eddig nem járták a hazai hosszútávú turistautat és természetesen sokan voltak olyanok, akik már régóta koptatják a kéket. Volt, akinek már csak az utolsó túraszakasz és bélyegzőlenyomat hiányzott valamelyik kéktúrának a teljesítéséhez.

Iskolás osztályok, családok, összeszokott egyesületi csoportok, baráti társaságok, az útvonal közelében lakó érdeklődők vagy máskor egyedül túrázók is csatlakoztak a túranaphoz. Legtöbben most is a legrégebbi, tengerszinttől legmagasabbra távolodó és a fővárosból legkönnyebben megközelíthető kéktúra, vagyis az OKT egy-egy szakaszát választották. Szinte tele volt a Vértes, Pilis és Visegrádi hegység és sokan voltak a Bakony, a Cserhát és a Mátra útjain is. De az Alföldön is volt olyan túra, ahol 50-nél is többen voltak kíváncsiak a közös túrázásra és a helyiek vendégszeretetére.

A Mátra túrái és a Bükk egy része a Hanwag bakancsgyártó 100. évfordulóját ünnepelte 200-nál is több túrázóval, akiknek egy része Galyatetőn találkozott túra után, hogy hasznos bakancsápolási- és választási tanácsok begyűjtése mellett részese lehessen a születésnapi hangulatnak, kitelepülésnek.

Több önkormányzat és civil szervezet is csatlakozott a rendezvényhez és segítették a településükön áthaladó vagy onnan induló, oda érkező túrázókat. Megnyíltak templomok, múzeumok, tájházak, emlékházak, művelődési házak, barlangkutató állomás, cukrászdák, büfék, vendéglők, amik az eredeti nyitvatartási időn kívül is fogadták a csoportokat. A fáradt túrázókat sok helyen étel, ital, zenés fogadtatás várta, de részt vehettek emlékműavatáson, faültetésen is.

Ezúton is köszönjük a támogatást és a túranap hangulatához való hozzájárulást.

A túracsoportokról készült fotókat naponta, tízesével osztjuk meg a facebook oldalunkon. https://www.facebook.com/orszagos.kektura

Kalandos és kellemes folytatást kívánunk a kéktúrázáshoz és a természet felfedezéséhez!

Október második szombatján pedig ezentúl is találkozzunk a Kéktúrázás napján!

Cikkajánló