Az erdőrezervátumokba belépni tilos, kivéve...

Most ugyan mutatunk pár fotót, de ezeket az erdőrezervátumokat, vagy legalábbis védőzónájukat kivételesen te magad is megnézheted jelzett turistaúton!

Szöveg és fotó:
Turista Magazin
2022. október 2.

Most ugyan mutatunk pár fotót, de ezeket az erdőrezervátumokat, vagy legalábbis védőzónájukat kivételesen te magad is megnézheted jelzett turistaúton!

A Turista Magazin októberi számában tíz látogatható erdőrezervátumot mutatunk be, ennél is több különleges ökoszisztéma-szolgáltatással együtt, amelyeket az erdők és különösen a természetes vagy ahhoz közel álló erdők nyújtanak, s amelyeket érdemes természetjáróként megismerni, ha már a természetvédelem e szentélyeiben, vagy azok környékén túrázhatunk. Itt a tíz közül ötből mutatunk fotókat, a képre kattintva megnyíló galériában.

Fontos tudni, hogy az erdőrezervátumok magterülete fokozottan védett, így oda – hacsak nem vezet ott turistajelzés – csak a kutatók tehetik be a lábukat, ők is csak engedély birtokában. A természetvédelmi oltalom alatt álló hazai erdőrezervátum-hálózatot jelenleg 63 egység képezi (az összes erdő 0,7%-a). Ebből a fokozottan védett magterület az összes erdő mintegy 0,2%-a.

A tíz különleges és látogatható erdőrezervátumról szóló cikket Turista Magazin októberi számában találod. Ezt újságárusoknál is meg tudod venni, de a Turistashopban is meg lehet rendelni a Turista Magazin októberi számát (akár digitálisan is, ha most azonnal el akarod olvasni), ahol az egyedi lapszámokhoz képest kedvezményes Turista Magazin előfizetést is vásárolhatsz, és a Turista Magazin korábbi lapszámai is elérhetőek.

Cikkajánló