Keresés eredménye

Különleges pallós sétány és zarándokút Dabason

A Dabas melletti Szent Jakab sétányon cölöpökre épített pallón járunk, időnként fahidakon kelünk át, kis szigetek kerülnek utunkba, és egy kilátótoronyból is rácsodálkozhatunk a vízfolyásoktól szabdalta tájra. Még a kevésbé látványos tél végi, szürke időszakban is fantasztikus hangulata van az ott töltött időnek, egyszerre megnyugtató és feltöltő. Végigsétáltunk Magyarország egyik leghosszabb „cölöpjárdáján”, és első látásra beleszerettünk a ligetes-fás, lápfoltos vidékbe.

2023.02.28.

Adventi túrák erdei kegyhelyek és templomok körül

Az év legrövidebb nappalai és legbarátságtalanabb időjárása fogadnak az adventi időszakban. Mégis ilyenkor a legfontosabb a természetben eltölteni a hétvégi szabadidőnket, hogy testben és lélekben is feltöltődhessünk a karácsonyi időszakra. Ehhez kínálunk pár rövid, de tartalmas túrát a hétvégére kegyhelyek, szentélyek és erdei templomok környezetében, ahol csodás természeti látnivalókat is találunk.

2022.12.08.

Szuper téli túrák gyerekekkel – Hétvégi programajánló

Ajánlunk néhány klassz túraútvonalat és célpontot, ahol elmerülhettek a természet csendjében, és megismerhetitek a téli erdők és rétek varázsát. Frissítő kirándulások a Balaton-felvidéken, Mikulás-túrák az Őrségben és a Gaja-völgyben, ünnepi kisvasutazás a Börzsönyben, ha december első hétvégéjén a hideg ellenére is szeretnétek pár órát a természetben tölteni.

2022.11.29.

Kirándulóhelyek, melyeket elbűvölőre festett az ősz ecsetje – Hétvégi programajánló

Olyan túrahelyszíneket válogattunk össze november harmadik hétvégéjére, ahol teljesen belefeledkezhetünk az őszi természet csendjébe és szépségébe. Séta egy különleges fennsíkon a Bakonyban, vagy kirándulás a fatörzsbarlangok között, családi túra a Hármashatár-hegyre, de a vadlibahúzás naplementekor is remek választás lehet, ha a természetben töltenél pár órát.

2022.11.15.

Gyönyörű őszi erdők tökéletes túraélményhez – Hétvégi programajánló

Ez az az időszak, amikor a fák barnuló, sárguló, vöröslő levelei csodaszép hátteret nyújtanak az erdei sétáknak, kirándulásoknak. Ajánlunk néhány hazai helyszínt október utolsó hétvégéjére, ahol az őszi természet parádés színvilágát megcsodálhatod. A nem mindennapi bakonyi tiszafás kirándulástól a Jósvafő környéki erdőkön át a Turjánvidék felfedezéséig találhatsz kedvedre valót.

2022.10.25.

Elbűvölő kirándulóhelyek őszi extrákkal – Hétvégi programajánló

Ha el akarjuk csípni a természet legszínesebb arcát, most van itt az ideje a túrázásnak, amikor az alacsonyan járó nap aranypatinát von az erdei ösvényekre. Balaton-felvidéki túrától a Bakony legszebb ösvényein át a darvak látványos vonulásáig számos klassz program közül válogathatunk október negyedik hétvégéjén.

2022.10.18.

A legszebb őszi túrák – Hétvégi programajánló

Októberben ezernyi színben pompázik az erdő. Ilyenkor jön el a hangulatos kirándulások, séták időszaka. Olyan túralehetőségeket ajánlunk, ahol a meseszép helyszínek mellett különleges élményekre is számíthatsz. A gombatúrától a vadregényes kisvasutazáson át a bakonyi terepfutásig várnak rád izgalmas szabadtéri programok október harmadik hétvégéjén.

2022.10.10.

A Somló legjava

A Somló magában áll, mégis nagyon tartalmas túrázós napot biztosít annak, aki nekivág, főleg, ha az októberi Turista Magazinban ajánlott tematika szerint járja be.

2022.09.29.