Látogatórekord dőlt meg a Tisza-tavi Ökocentrumban

Tavaly 232 ezren voltak kíváncsiak a látogatóközpontra, ahol Európa legnagyobb édesvízi akváriuma is található.

Szerző:
turizmusonline.hu
Fotó:
Gulyás Attila
Farkas Péter
Tisza-tavi Ökocentrum
2019. február 1.

Tavaly 232 ezren voltak kíváncsiak a látogatóközpontra, ahol Európa legnagyobb édesvízi akváriuma is található.

A komplexum közel hét éve működik, de ilyen sokan még sosem látogatták meg. A rekordot a kedvező időjárásnak, a sok hosszú hétvégének és a változatos programkínálatnak tudják be. A látogatók 90 százaléka belföldről érkezett, ezen belül is Budapestről és a környékéről, külföldiek pedig legnagyobbrészt Lengyelországból, Szlovákiából és Románia erdélyi területeiről jöttek - olvasható a turizmusonline.hu-n.

 


A tél folyamán karbantartást végeztek festéssel, az akváriumok, a terráriumok takarításával. Folyamatban van a Tisza-tó óriási térképének felújítása, kicserélik a tározó üvegfelület alatti műholdas fényképnyomatát, valamint javítanak a térképhez kapcsolódó világítástechnikán is. Tavasszal készülnek el a kilátótorony járófelületeinek felújításával és a szabadidőparkban esedékes javításokkal. Várhatóan ebben az időszakban debütál majd az ingyenes mobilapplikáció is, ameéy az ökocentrum területén kalauzolja végig a látogatókat.

 

 

Tavaly nyáron mi is voltunk az ökocentrumban, és bejártuk a Tisza-tó vadregényes vízi útjait, beszámolónkat itt olvashatod

 

Kapcsolódó cikkeink:

Víztározóból madárparadicsom - A Tisza-tó

Tavaszi bringás Tisza-tó-kerülés

Élményexpresszel a Tisza-tóhoz

Promenád a Tisza-tavon

Cikkajánló