Levideózták a Királyok útján vágtázó vaddisznót

A vaddisznó a forgalommal szemben szaladt az úton. Persze rögtön felkerült a Facebookra, és azóta a róla készült videó már 58 ezer megtekintésnél jár.

Szerző:
Forrás: 168 óra
Fotó:
facebook.com / Rudolf Rusznyák
2018. november 5.

A vaddisznó a forgalommal szemben szaladt az úton. Persze rögtön felkerült a Facebookra, és azóta a róla készült videó már 58 ezer megtekintésnél jár.

A Római-parttól néhány kilométerre már rendszeresen felbukkannak a vaddisznók - írja a 168 óra, de a lakott területeken egyébként is egyre jellemzőbb a jelenlétük.


A vaddisznók megjelenése a falvakban, városokban nem új keletű jelenség, mára viszont már egyértelmű, hogy az állat sok esetben nem az erdőből jön be a városba randalírozni, hanem egyenesen bent lakik. Az viszont nem megszokott jelenség, hogy Budapesten, egy forgalmas úton találkozunk szembe vele, bár néhány éve egyszer a XI. kerületben is felbukkant két eltévedt példány. 

 

 

Hazánkban a hatvanas évek eleje óta növekszik a vaddisznóállomány, 2013-ra mintegy 120 ezer egyedre nőtt, azaz több mint tizenháromszorosára duzzadt, majd 2016-ra kicsit csökkent: 101 ezer lett az Országos Vadgazdálkodási Adattár statisztikája szerint. Persze a populációnak csak egy apró része él városokban, falvakban, ez a kis hányad azonban egyre nő, és sokszor okoz gondot a kertekben.

 

Kapcsolódó cikkeink:

Vaddisznók túrják a pesti flasztert

A vaddisznó nem csak beszökik a városba, velünk él

Retteghetnek a pécsi vaddisznók

Ez a szegény vaddisznó nem tud aludni

Már száz vaddisznót kilakoltattak a fővárosból

 

Cikkajánló