Májustól egy közvetlen buszjárat marad meg Budapest és Balatonfüred között

Május 1-től hatalmasat változik a főváros és a Balaton északi parti települések közötti közlekedés. Jövőben a buszozás helyett a vasúttal való utazást javasolja Balatonfüredre a MÁV-Volán-csoport.

Szerző:
Turista Magazin
Fotó:
Adobe Stock
Forrás:
Füred TV
volanbusz.hu
2024. április 24.

Május 1-től hatalmasat változik a főváros és a Balaton északi parti települések közötti közlekedés. Jövőben a buszozás helyett a vasúttal való utazást javasolja Balatonfüredre a MÁV-Volán-csoport.

Május 1-től Budapest és a Balaton északi parti települései közötti eljutáshoz ezentúl a vasút igénybevételét javasolja az utazóközönségnek a MÁV-Volán-csoport – írja Facebook-posztjában a Füred TV, a volnabusz.hu-ra hivatkozva.

A volanbusz.hu oldalon megjelent változások az alábbiak.

  • A Tihanyi-félsziget a 7355-ös busszal érhető el, amely az InterCity vonatokhoz csatlakozva indul Balatonfüredről Tihany felé.
  • A 1190-es jelzésű, Budapest – Balatonalmádi – Balatonfüred – Keszthely – Hévíz útvonalon közlekedő buszok május 1. után csak Balatonfüred és Hévíz között, a tó északi partján közlekednek, Budapest és a Balaton északi partja között a vasút igénybevételét javasolják. Ezeken a járatokon kiegészítő jegy megváltása nélkül lehet majd utazni. (További változás, hogy a Hévízről 5:40-kor Balatonfüred felé induló járat csak Keszthely és Balatonfüred között fog közlekedni. Keszthely, Autóbusz-állomásról 8 perccel később, 6:05-kor indul.)
  • A 1201-es számú, Budapest – Balatonalmádi – Lovas – Balatonfüred – Tihany útvonalon közlekedő buszok május 1. után már nem közlekednek. Itt Budapest és Balatonfüred között a vasutat, Balatonfüred és Tihany között pedig a 7355-ös buszt javasolja használni a közlekedési társaság.

A Füred TV meglátása szerint ezzel egyetlen közvetlen buszjárat marad meg Balatonfüred és a főváros között, az is csak munkaszüneti napokon, ami a Budapest – Székesfehérvár – Veszprém – Balatonfüred – Keszthely vonalon jár, és Budapestről 14:15-kor indul.

Cikkajánló