MÁSFÉLMILLIÓ LÉPÉS MAGYARORSZÁGON - FILMVETÍTÉS

Ki ne emlékezne az 1976-os Rockenbauer Pál - Szabados Tamás- Stenszky Gyula féle, országunkat gyalogosan bejáró filmsorozatra... Az Uránai Nemzeti Filmszínházban most újra nézhetjük!

 

2012. szeptember 26.

Ki ne emlékezne az 1976-os Rockenbauer Pál - Szabados Tamás- Stenszky Gyula féle, országunkat gyalogosan bejáró filmsorozatra... Az Uránai Nemzeti Filmszínházban most újra nézhetjük!

 

2012. szeptember 26-án az Uránia Nemzeti Filmszínház Fábri termében, 18:45 órai kezdéssel vetítésre kerül Rockenbauer Pál - Szabados Tamás- Stenszky Gyula: Másfélmillió lépés Magyarországon című nagysikerű filmsorozat két epizódja!

 

Megtekinthetők lesznek a:

 

1. Zempléni hegyek között
2. Cserháti tájakon

részek.

 

A vetítést követő beszélgetés vendégei: Szabados Tamás operatőr és a stáb több tagja.

 

Belépés bérlettel, vagy 700 Ft-os jeggyel.

 

 

Szabados Tamás operatőr így vall erről a sorozatról:
Volt egy ember,- talán egy varázsló - aki szerette volna, hogy a magyar turisták példát kapjanak, gyalog járva az országot a sanyarú sorban lévő túra-felszereltség ellenére és a megszüntetett és lerombolt turistaházak helyett, sátorral, hátizsákkal járják szép országunk tájait. Ez az ember Rockenbauer Pál volt.

 

A közszolgálati televízióban országjáró filmet képzelt. GYALOG!

 

Úgy gyalog, olyan eszközökkel, amit azokban az években kapni lehetett. Ez a sorozat a Televízió kincse lett. Nem nagy szavak, de Nemzeti Kincs. A legjobb szakemberek egy évig dolgoztak azon, hogy a botanikában, népzenében, építészeti értékeinkben, a néprajzban a legjobb, legszebb helyszíneket keresse a gyalogos, bakancsos stáb.

 

Soha azt a szót a sorozatban nem találjuk, hogy Haza! Mégis talán a leggyakorlatibb módon szereti meg a néző a HAZÁT. A gyalogos stáb munkáján látszik a szeretet, az öröm, a teljesített megpróbáltatás. Ezért még napjainkban is ”felülmúlhatatlan” ennek a sorozatnak a sikere.

 

Jegyfoglalás: http://www.urania-nf.hu/rendezvenynaptar/masfelmillio_lepes_magyarorszagon.php

 

Cikkajánló