Még ne készülj a téli álomra – hétvégi programajánló

Enyhe idővel és klassz programokkal vár a következő szeptemberi hétvége: a geológia, a madarak vagy éppen a kígyók szerelmesei is találnak kedvükre való elfoglaltságot.

Fotó:
Adobe Stock (Kiemelt kép)
2022. szeptember 14.

Enyhe idővel és klassz programokkal vár a következő szeptemberi hétvége: a geológia, a madarak vagy éppen a kígyók szerelmesei is találnak kedvükre való elfoglaltságot.

1. Ismerd meg a 10 éves Bakony‒Balaton UNESCO Geoparkot!

Szupernek ígérkező gyerekprogramot hirdet a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság szombatra: a Tapolcai-tavasbarlang Látogatóközpontban interaktív, geológiai témájú élményekben lehet részed.

Mikor?
Időpont: 2022. szeptember 17. 9.30

Hol?
Tapolca, Tapolcai-tavasbarlang Látogatóközpont

Bővebben ide kattintva.

2. XXI. Fehértó napja

Ingyenes rendezvényre várja a természet iránt érdeklődőket a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság és Kardoskút község önkormányzata szombaton. A programok között szakvezetés, madármegfigyelés, solymászbemutató, kézműves foglalkozások, kisállat-simogató is szerepelnek a színpadi műsorok mellett.

Mikor?
2022. szeptember 17. 9.00-17.00

Hol?
Kardoskúti Madárvonulás Múzeuma

Részletek itt.

3. Sorsfordító gyulaiak - kerékpáros városnézés

A közel hétszáz éves település sorsát harcok és újrakezdések határozták meg. Gyula történelmével és látnivalóival ismerkedhetsz meg a hétvégi kerékpáros városnézés alkalmával, amelynek Göndöcs Benedek áll majd a középpontjában. Biciklit a helyszínen lehet bérelni.

Mikor?
2022. szeptember 17. 17.00-18.00

Hol?
Találkozó: Gyula, Tourinform

Bővebben ide kattintva.

4. Kenutúra a Fertő nádasában

6 km-es evezésen vehetsz részt a Csárdakapui-főcsatorna és a Kládler-tó közötti, szinte háborítatlan területen, ahol megismerheted az aranysárgú virágú rencét, a nádi énekesmadarakat, de láthatsz nagy kócsagot, vörös gémet és szárcsát is. Előzetes bejelentkezés szükséges.

Mikor?
2022. szeptember 17. 9.00-12.00

Hol?
Találkozási pont: Csárdakapui-főcsatorna (Balf és Fertőrákos között - GPS: 47 40 42.89 N; 16 40 40.43 E)

Még több infó ide kattintva.

5. Mi történik a Rákosivipera-védelmi Központban?

Mindig is érdekeltek a kígyók? Most itt egy remek alkalom, hogy találkozhass velük! Ha érdekel a Rákosivipera-védelmi Központ tevékenysége, és szívesen végigjárnád a közeli tanösvényt, miközben megismerkedsz a környék természeti értékeivel, ezt ne hagyd ki. A program ingyenes, de bejelentkezés szükséges (kattints ide).

Mikor?
2022. szeptember 17. 9.00

Hol?
Találkozó: Kunpeszér, Hubertus italbolt előtt

Részletek ide kattintva.

6. Tökös hétvége - ismét vár az Őrségi Tökfesztivál

Idén se maradunk tökös hétvége nélkül, a kiállítások, előadások, koncertek, gyerekműsorok mellett lehet majd kézműveskedni, tököt faragni, nézelődhetünk a vásárban, kóstolhatunk finom tökös és tájjellegű ételeket, megnézhetjük a hagyományos tökmagolajsajtolást, de lesz töklámpás felvonulás is. A gyalogtúrák mellett pedig akár bölény és vadló túrán is részt veteünk.

Mikor?
2022. szeptember 16-18.

Hol?
Őriszentpéter, Szalafő, Magyarszombatfa, Nagyrákos

A teljes programot ide kattintva láthatjátok

Cikkajánló