Megjelent a Turista Magazin novemberi száma!

Szubjektív beszámoló egy budai teljesítménytúráról, kedvcsináló a túrasíhez, Sárospatak kincses vára és kisvasutas kalandozás szomszédos országokban.

Szerző:
Turista Magazin
2013. november 11.

Szubjektív beszámoló egy budai teljesítménytúráról, kedvcsináló a túrasíhez, Sárospatak kincses vára és kisvasutas kalandozás szomszédos országokban.

Új sorozatot indítottunk a Turista Magazin hasábjain, amelynek célja - nem titkoltan - az Országos Kéktúra népszerűsítése. Első utunk a Kőszegi-hegység legmagasabb csúcsán, az Írott-kőn kezdődik, majd Kőszeg érintésével leereszkedünk a Sopron-Vasi-síkságra. Sárvárnál keresztezzük a Rábát, majd a Kemenesháton keresztül jutunk el a Kisalföldhöz tartozó Marcal-medence területére, onnan pedig a Dunántúli-középhegység nagytáj részét képező Bakony-vidék nyugati részén fekvő Sümegre. A Kőszeg és Sümeg közötti, megközelítőleg 130 kilométeres szakasz szemet gyönyörködtető erdőségeken és mezőkön vezet keresztül.

 

Egy gyönyörű fotó és néhány hasznos információ is jut nektek egy mesebeli, de mérges gombáról, a légyölő galócáról.

A Körképben már készülünk a télre, a téli kesztyűket vesszük szemügyre.

 

A Vay-kastély újászületéséről is hírt adunk. Ha lenne fekete doboza az ősi építménynek, csak letöltenénk tárolt adatait, és pontosan megtudnánk, milyen volt benne az úri élet, milyen emberek voltak lakói. Mi történt vele az elmúlt 400 év alatt?

 

Ellátogatni a Soproni-hegységbe, olyan mintha egy élményvonaton utaznánk. Különleges kezdeményezés keretében hívtak meg minket, hogy a környéken túrázgatva rengeteg kalandba legyen részünk. Ezt is megosztjuk Veletek!

Ne feledjétek, ha most Turista Magazin előfizetést ajándékoztok szeretteiteknek, Ti is nyerhettek! ťťť

További információk a Turista Magazin novemberi számának tartalmáról ťťť

 

Cikkajánló