Megkezdődött a balatoni hajózási főszezon

8 héten át tart a személyhajózási főidény a Balatonon, 16 kikötőből 12 útvonalon több mint 3300 alkalommal indulnak járatok.

Szerző:
Turista Magazin
Fotó:
Balatoni Hajózási Zrt.
Forrás:
balatonihajozas.hu
2021. július 5.

8 héten át tart a személyhajózási főidény a Balatonon, 16 kikötőből 12 útvonalon több mint 3300 alkalommal indulnak járatok.

Idén nyáron a főidény augusztus utolsó vasárnapjáig tart. Az 58 napos személyhajózási főszezonban 16 kikötőből összesen 12 útvonalon indulnak a BAHART településeket összekötő menetrendi hajójáratai a Balatonon – olvasható a társaság tájékoztatójában.

Intenzívebb menetrenddel, sétahajózással és programhajózási lehetőségekkel várják a hajózni vágyókat. A BAHART a 2021-es szezonban nagyszabású programsorozattal, felújított hajókkal ünnepli a balatoni hajózás 175. jubileumát.

Júliusban és augusztusban a két legkedveltebb útvonalon (Siófok-Balatonfüred-Tihany, illetve Fonyód-Badacsony) naponta összesen 6-6 menetrendi járat indul a déli és északi partról is. Ezen felül, péntek-szombat-vasárnap a késő esti órákban is elérhető lesz Siófokról Balatonfüred, illetve Balatonfüredről Siófok.

A további átkelő járatok mellett a part menti hajójáratok is lehetőséget biztosítanak a tó körüli élménydús közlekedésre. Hajóval is el lehet majd jutni Keszthelyről, vagy Balatonlelléről, Balatonboglárról Badacsonyba, Balatonboglárról akár Tihanyba is, a keleti medencében pedig minden nap Balatonalmádiból és Alsóörsről Balatonfüredre és Tihanyba. A kompok Szántódrévből 6.40 és 23.20 óra között, Tihanyrévből pedig 7.00 és 23.40 óra között indulnak, a közlekedés a forgalom függvényében folyamatos.

A közlemény szerint a BAHART SZÉP-kártyát is elfogad fizetőeszközként, a kisgyermekek pedig ingyen utazhatnak a menetrendi hajókon a KAJLA útlevéllel. A jegyek nem drágultak az idén. A korábbi évekhez hasonlóan 2021-ben is lesznek sétahajók, bulihajók, a kisgyermekeket pedig a Varázshajó program várja. A társaság megemlékezik a balatoni hajózás jubileumáról is. A megújult menetrendi hajókon a balatoni hajózás történelmét és a tóparti településeket mutatják be kisfilmeken, Siófok, Balatonfüred, Badacsony kikötőiben pedig kültéri kiállítások mutatják be az elmúlt 175 év eseményeit.

Cikkajánló