Mérettesd meg fotóidat a Biatorbágy Nemzetközi Fotópályázaton!

Idén 8. alkalommal indít fotópályázatot a Biatorbágyi Fotóklub, ahova ezúttal már természetfotókkal és légi fotókkal is lehet nevezni.

Szerző:
TM
Fotó:
Szabó Ferenc
Kontár Attila Csaba
Dovicsin András
Kércz Tibor
Maráczi László
2019. augusztus 16.

Idén 8. alkalommal indít fotópályázatot a Biatorbágyi Fotóklub, ahova ezúttal már természetfotókkal és légi fotókkal is lehet nevezni.

Az Év Fotóművészeti Alkotócsoportja címet többször is megkapó Biatorbágyi Fotóklub nemzetközi fotópályázatán idén külön kategóriát hirdettek a Természet címmel a természetfotóknak, valamint a levegőből készült képeknek Légi fotó címmel, így az ilyen témájú alkotásoknak ezután csak egymással kell megmérettetniük. Utóbbi esetén a nyertes kép Az év légi fotója címet kapja, amely kategóriába bármilyen drónnal és légi járműből készült fotót lehet nevezni. Az eddigi években is már futó további három kategória a Színes, a Monokróm és természetesen a Biatorbágy.

 

A 2018-as Biatorbágy kategória győztes képe - Szabó Ferenc: Lipka-pincék

 

A pályázat védnöke a Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetsége (MAFOSZ), és a verseny amatőr és professzionális fotósok számára is nyitott. A pályázati képeket augusztus 15-től szeptember 25-ig lehet feltölteni ezen az oldalon, a pályázat pontos kiírását és a pályázati feltételeket pedig ide kattintva találjátok.

 

A 2018-as Színes kategória második helyezett képe - Kontár Attila Csaba: Vihar a Dunakanyarnál


A képeket elbíráló öttagú zsűri egyike az a Daróczi Csaba természetfotós, aki a két legnívósabb magyar természetfotós pályázaton a naturArt - Az Év Természetfotósa, valamint a Varázslatos Magyarország természetfotó-pályázatán is már több díjat kapott, utóbbi esetén tavasszal hatodszor vehette át a fődíjat a 2018-as évadban elért teljesítményéért, de számos nemzetközi díjnak is örülhetett már, amelyekről mi is beszámoltunk.

 

A 2018-as Színes kategória harmadik helyezett képe - Dovicsin András: Hull a pelyhes

 

A 2018-as Színes kategória negedik helyezett képe - Kércz Tibor: Pingvin Planéta

 

További zsűritagok, az olasz Sandra Zagolin, aki EFIAP/gold minősítésű fotóművész, Baán Katalin MAFOSZ bronzdiplomás fotóművész, Boros István képzőművész, valamint Heltai Csaba tipográfus, képszerkesztő, számos fotós album tervezője.

 

A 2018-as Monokróm kategória második helyezett képe - Maráczi László: Menekülés


A pályázat további érdekessége, hogy a pályázók személyre szabott zsűriértékelést is kérhetnek, ezzel ösztönzést és sok hasznos tanácsot kaphatnak a további alkotói munkához.

 

Ha neked is van olyan fotód, amit szívesen megmérettetnél egy ilyen nagynevű zsűri előtt is, mostantól egészen szeptember 25-ig van időd feltölteni ezeket a képeidet a pályázat oldalán.

 

További cikkeink:

Arannyal díjazták a sikeres magyar természetfotóst

Galériák a Varázslatos Magyarország fotópályázat képeiből

Fókuszban a természet - Interjúk hazai természetfotósok

Cikkajánló