Natura 2000 fogadó- és látogatóközpont épül Őriszentpéteren

Az Őrségi Nemzeti Park az Új Széchenyi Terv 2020 - Környezet és Energiahatékonysági Operatív Programjának keretében nyert 734 millió forintot fordítja erre a célra.

Szerző:
MTI
Fotó:
Gulyás Attila
2017. január 20.

Az Őrségi Nemzeti Park az Új Széchenyi Terv 2020 - Környezet és Energiahatékonysági Operatív Programjának keretében nyert 734 millió forintot fordítja erre a célra.

A januárban elinduló tervek szerint 2018 nyarára már létrejöhet az új látogatóközpont Őriszentpéteren, amelynek célja a nemzeti park területén lévő Natura 2000 terület értékeinek bemutatása.

 

 
Az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság szakemberi felismerték, hogy a térség életminősége alapvetően függ a lakókörnyezetben található védett és Natura 2000 területek állapotától, ezért a fejlesztés részeként interaktív ismeretterjesztő eszközöket telepítenek a Vas megyében fekvő Natura 2000 területekhez közeli településeken, művelődési házakban, a művelődési házak és egyéb közösségi szolgáltató terekre alapozva információs pontok hálózatát hozzák létre, ahol fotó- és rajzpályázatokat, természetismereti vetélkedőket is szerveznek majd.

A terület lakossága, valamint az oda látogató turisták megfelelő ismereteket kaphatnak a terület kijelölésének indokairól, természeti értékeiről, a kijelölés alapjául szolgáló fajokról és élőhelyükről, azok további védelméről, valamint a közös munkát támogató pénzügyi lehetőségekről is tájékoztatják az érdeklődőket.


Ha még többet szeretnél megtudni erről az Őrségről:
Az Őrségi Nemzeti Park honlapja
Egy kis jégkorszak - szőcei talpalatnyi zöld királyság
Őrség - a szerek birodalma
Őrség - Nem lehet megunni

Őrségi örömök - dödöllézés és szertelen „tökölés”




 

Cikkajánló