Ne töltsd otthon december első vasárnapját - programajánló

A mostani hétvége már bőven a mikulásozás jegyében zajlik: többek között a Gaja-völgybe, a Mecsekbe és Ácsra is ellátogat a nagyszakállú. Persze az is találhat szuper programot vasárnapra, akinek valami máshoz lenne kedve, íme, a mi javaslataink.

Szerző:
TM
Fotó:
facebook.com / bakancsosklub
agoradebrecen.hu
Gulyás Attila
Pécsi ifjúsági természetjáró egyesület
sarokko.hu
2018. november 29.

A mostani hétvége már bőven a mikulásozás jegyében zajlik: többek között a Gaja-völgybe, a Mecsekbe és Ácsra is ellátogat a nagyszakállú. Persze az is találhat szuper programot vasárnapra, akinek valami máshoz lenne kedve, íme, a mi javaslataink.

1. Mikulásváró családi séta a Bakancsos klubbal

 

Rövid túra Ács környékén, kifejezetten kisgyerekeseknek, melyen a Mikulás is jó eséllyel felbukkanhat. A táv 3 km, a célban zsíros kenyér és forró tea várja a résztvevőket. Minden induló Turista Magazint kap ajándékba. A túrán ingyenes a részvétel.
Mikor?
2018. december 2. 14.00
Hol?
Gyülekező az ácsi Zichy-kastélynál
A program plakátját ide kattintva találod. 

 

2. Vasárnapi tudomány: a vulkánok világa

 

Tudod, hogy melyik vulkán pusztította el egész Pompeji városát? És azt, hogyan alszanak a tűzhányók, vagy hogy mi az a bazaltorgona? Hogy mitől „szuper” egy vulkán és milyen az a vulkanikus villám? A debreceni Agóra Tudományos Élményközpontban vasárnap mindent megtudhatnak a gyerekek a vulkánokról, és maguk is létrehozhatnak egyet. A másfél órás programot 8-12 éveseknek ajánlják. Előzetes bejelentkezés: regisztracio@agoradebrecen.hu
Mikor?
2018. december 2. 10.30
Hol?
Agóra Tudományos Élményközpont, Debreceni Egyetem, Botanikus Kert
Bővebb információ ide kattintva.

 

3. Gaja-völgyi Mikulás


10 és 25 kilométeres távok közül választhatnak azok, akik a Gaja-völgy környékén szeretnének előmikulásozni. A rövidebb táv családi túra, gyerekekkel is teljesíthető. A szervezők azt ígérik, hogy a táj a csupasz fák ellenére is nagyon szép és változatos lesz. Az útvonal érinti többek között a Gaja Tájcentrumot a Károlyi-kilátóval, a látványos Alba Regia-forrást és a fehérvárcsurgói Károlyi kastélyt. A túra végén a gyerekeket játszóház és kézműves foglalkozás várja.
Mikor?
2018. december 2. 7.00
Hol?
Rajt: Bodajk, mozi
Bővebb infó ide kattintva

 

4. Mecseki Mikulás/Krampusz


A Pécsi Ifjúsági Természetjáró Egyesület szervezésében idén is két távon indulhatnak azok, akik a Mecsekben szeretnének kalandozni az első decemberi hétvégén. A Mikulástúra 12.8 km-en, a Krampusztúra pedig 7,2 km-en kanyarog. A gyerekek az emléklap és a kitűző mellé természetesen mikuláscsomagot is kapnak.
Mikor?
2018. december 2. 8.00
Hol?
Rajt: Pécs, Kardos úti kulcsosház
Még több információ ide kattintva

 

5. HavaZOO - Farkas 20 / Oroszlán 13


Itt van még egy nem-mikulásos program is. Mindkét túra a Szépjuhászné gyermekvasút-állomástól indul, oda is érkezik vissza, és a Budai-hegységben kanyarog, de míg az egyik a Kis- és Nagy-farkas-torkot, a másik az Oroszlánsziklát érinti, innen az elnevezés.
Mikor?
2018. december 2. 8.00
Hol?
Rajt: Szépjuhászné, gyermekvasút-állomás
Még több információ itt

 

Cikkajánló