Nem állnak meg a fejlesztések a Folly Arborétumban

Az arborétum nemcsak egy kellemes séta helyszíne lehet: nyáron adták át az új cukrászműhelyt és teraszhelyiséget, a következő hónapokban pedig még több fejlesztés várható.

Szerző:
Turista Magazin
Forrás:
Sajtóközlemény
2021. október 20.

Az arborétum nemcsak egy kellemes séta helyszíne lehet: nyáron adták át az új cukrászműhelyt és teraszhelyiséget, a következő hónapokban pedig még több fejlesztés várható.

A Folly Arborétumot ottjártunkkor mi is imádtuk, azóta pedig még több újdonsággal várják a látogatókat, sőt, a következő fél évben tovább bővítik a turisztikai szolgáltatások és attrakciók sorát. Idén nyáron adták át a Panoráma terasz kávézót és a Folly saját cukrászműhelye is megnyílt.

A fejlesztések folytatódnak: a tervek szerint a pincében interaktív család-, és kerttörténeti kiállítást alakítanak ki, lesz kertmozi és szabadtéri színház, illetve felújítják az ösvények burkolatát, ülőpadokat, bútorokat, függőágyakat helyeznek ki, és tematikus sétautakat alakítanak ki. Emellett kihelyeznek elektromoskerékpár-töltőt és elektromosautó-töltőt, valamint információs táblákat is. Szeretnének infokommunikációs jegyrendszert bevezetni, és új land art alkotásokat, szobrokat kihelyezni a területen. Összesen 4500 m2-nyi új út létesül 1000 méter szegéllyel. Ha minden jól megy, jövő április végére készülnek el. A fejlesztések a Kisfaludy 2030 turisztikai attrakciófejlesztési pályázat keretében valósulnak meg 470 millió forint értékben.

A Folly Arborétum

A badacsonyörsi Folly Arborétum első örökzöldjeit Dr. Folly Gyula pécsi orvos telepítette 116 évvel ezelőtt. A hely extra klimatikus adottságainak köszönhetően a messzi földről érkezett ritka növények is gyökeret vertek, ezért az arborétum gondozását a család újabb generációi vitték tovább. Az induláskor alig fél hektárnyi területből ma már öthektáros arborétum lett, ahol több mint 400 tűlevelű és 200 lombos fa- és cserjeféle virul. A Folly család négy generációjának elkötelezett munkája és kitartása a Balaton édenkertjévé varázsolta a helyet. Az itt található négy világtáj növényei, a különleges cédrusok, ciprusok és borókák egész évben várják a látogatókat. Az érdeklődők a helyszínen Folly teákat, szörpöket, süteményeket és borokat is kóstolhatnak, az étteremben pedig badacsonyi ínyencségekkel várják a vendégeket.

Cikkajánló