Növényzetbe akadt szarvast mentettek a Hármas-Körösnél – Videó

Egy bajba jutott dámszarvas életét mentette meg pecázás közben egy talpraesett, segítőkész horgász. A kiszabadult állatról videót is készített.

Szerző:
Turista Magazin
Forrás:
pecaverzum.hu
2021. október 18.

Egy bajba jutott dámszarvas életét mentette meg pecázás közben egy talpraesett, segítőkész horgász. A kiszabadult állatról videót is készített.

A Hármas-Körös gyomaendrődi szakaszán, csónakjában ülve pergetett Lipták András, amikor furcsa hangra lett figyelmes – írja a Pecaverzum.

„Valami zörgött és lihegett a partszélben. Közelebb mentem, és láttam, hogy egy dámbika agancsaival felakadt a part menti növényzet indáiba. Próbálkozott kiszabadulni, de egyre gyengébb volt. Egyből a segítségére siettem. Felhívtam egy vadász cimborámat, és elmondtam neki, hogy mit látok.” A vadász barát azt tanácsolta, hogy ne menjen túl közel az állathoz, mert az agancsával akár a kezét is eltörheti, vagy lyukat üthet a csónakján. Ezután ügyesen leszedte a csáklyájával az állat agancsáról a növényzetet, aki így ki tudott szabadulni a csapdából.

Miután a dámbika újra szabaddá vált, nem maradt hálátlan. „A parton állt még egy darabig, és nézett rám. Mintha megköszönte volna a segítséget. Aznap nem sikerült halat fognom, viszont már ezért megérte kimenni” – nyilatkozta a portálnak az állatmentővé előlépett horgász.

A mentés után a tovaúszó, kiszabadított szarvasról videó is készült:

Cikkajánló