Keresés eredménye

Sikeres mentés a Börzsönyben

A férfi későn indult el a Nagy-Hideg-hegy felé, majd eltévedt a Börzsönyben. Elfáradt, rettenetesen fázott, és nem volt ereje továbbmenni. A Börzsöny Hegyimetők érkeztek a segítségére.

2023.01.23.

„Nincs a búvárkodásnak olyan területe, amelyben ne lett volna kiváló”

Mede Márton vasárnap tűnt el a jósvafői Kossuth-barlangban. Az egyik legtapasztaltabb barlangi búvár volt Magyarországon, ő volt az első ember, aki a Kossuth-barlang legtávolabbi részébe eljutott. Mentésében napokon keresztül több mint ötvenen vettek részt, de sajnos nem jártak sikerrel. A búvár holttestét kedden este találták meg.

2022.04.08.

Hegyoldalba rekedt sérült túrázót mentettek ki

A húsvéti ünnepek alatt egy bajba jutott túrázóhoz hívták a speciális mentőket, aki a Szent Mihály-hegy meredek oldalában, a Remete-barlangok közelében található sziklás területen sérült meg. A mentés sikerült, a sérültet kórházba szállították.

2021.04.06.

Több száz denevért mentettek Debrecenben

Közel 400 közönséges törpedenevér szerette volna átvészelni a telet a Debreceni Egyetem ablakaiban, de ez nem volt túl jó ötlet tőlük, mert a hely ökológiai csapdának bizonyult. Kimentették az apróságokat, és segítettek nekik megtalálni a pont nekik való, biztonságos telelőhelyet.

2021.01.29.

Ilyen, amikor mentik a mentőkutyát

Bajba került a minap egy bernáthegyi, aki gazdáival túrázott Anglia legmagasabb hegyén. A gyengélkedő kutyusnak a Wasdale-i Hegyimentő Csapat 16 tagja sietett a segítségére.

2020.07.29.