Programok

Nyári gyerektáborok a Kerekerdőtől a Balatonkerülésig

Kirándulás, bringázás, lovaglás? Bármi is a gyerek kedvenc elfoglaltsága, szinte biztos, hogy találni az érdeklődésének megfelelő tábort, ahol begyűjtheti az életre szóló élményeket, a szülők pedig közben szusszanhatnak egyet. Íme, néhány tipp a legkülönbözőbb témájú, természetközeli táborok közül.

Szerző:
TM
Fotó:
vandortabor.hu
zootabor.hu
agoradebrecen.hu
kerekerdo.net
nyaritabor.hu
szilajlo.hu
elmenyfalu.hu
taborfigyelo.hu
Horváth Márton / MME
2018. április 20.

Kirándulás, bringázás, lovaglás? Bármi is a gyerek kedvenc elfoglaltsága, szinte biztos, hogy találni az érdeklődésének megfelelő tábort, ahol begyűjtheti az életre szóló élményeket, a szülők pedig közben szusszanhatnak egyet. Íme, néhány tipp a legkülönbözőbb témájú, természetközeli táborok közül.

1. Vándortábor Program

 


Az államilag támogatott táborokban a felső tagozatos és középiskolás fiatalok gyalogosan, vízen és kerékpáron ismerhetik meg hazánk legszebb tájait. A kezdeményezés célja a természetjárás, illetve az egészség- és környezettudatos életmód népszerűsítése. 5 vízi és 5 erdei útvonalon, valamint 3 kerékpáros és 1 kombinált, vízi/kerékpáros útvonalon indulnak az egyhetes táborok, nagyon kedvező áron. A szervezők biztosítják a felszerelést is (sátor, kenu, kerékpár), így a jelentkezőknek már csak annyi dolguk marad, hogy jól érezzék magukat.

 

A tábor jellege: ottalvós
Hány éveseknek? 12-18 éves korig
Helyszín: több helyszínen
Időpont: több, egyhetes turnusban június 18-tól augusztus 20-ig
A tábor díja: 21 000 Ft
Bővebb információ és jelentkezés

 

2. ZOO tábor

 

 

A Fővárosi Állat- és Növénykert nyári táborainál nincs jobb, ha a gyerek szereti az állatokat. A 6-12 éves csemeték megismerhetik többek között az Elefántház, a Pálmaház, az Ausztrálház és a Dél-Amerika kifutó állatait, lesz kézművés foglalkozás és persze sok játék. Az ötnapos tábor célja, hogy kialakuljon a csemetékben egyfajta felelősségtudat az állatok és a környezet iránt. A és B program közül lehet választani.

 

A tábor jellege: napközis, 7.30 és 16.30 között
Hány éveseknek? 6-12 éves korig
Helyszín: Fővárosi Állat- és Növénykert
Időpont: egész nyáron, de az őszi és a tavaszi szünetben is
A tábor díja: 67 900 Ft
Bővebb információ és jelentkezés

 

3. Az Agóra Tudományos Élményközpont tábora

 

 

A debreceni Agórában nyáron is a tudomány iránt érdeklődő gyerekek fogják nagyon jól érezni magukat. A robotika táboron résztvevő csemeték megismerkedhetnek a robotépítés és a programozás alapjaival, a haladóbbak pedig működő robotokat építhetnek. A „játékos tudomány”-táborban a fizika, a kémia, a biológia, a környezettudomány és a csillagászat rejtelmeibe pillanthatnak be a gyerekek például látványos kísérleteken keresztül. Mindkét tábor esetében életkor és tudásszint szerint állatíják össze a csoportokat.

 

A tábor jellege: napközis, 8.00 és 16.00 között
Hány éveseknek? A jelentkezés feltétele az elvégzett első osztály.
Helyszín: Debrecen, Agóra Tudományos Élményközpont
Időpont: több, ötnapos turnus június 25-től augusztus 10-ig
A tábor díja: 29 000 Ft
Bővebb információ és jelentkezés

 

4. Kerekerdő táborok

 

 

Ha nomád gyerektábor, akkor Kerekerdő! Állatok, növények, ásványok, ősmaradványok, természet, patakban fürdés, sátorban alvás és persze nagy kirándulások várnak azokra, akik ezt a tábort választják a nyáron. A játékos foglalkozások során tanulni is sokat lehet, de a sok mozgást ígérő elfoglaltságok sem maradhatnak ki. A kisebbeknek, illetve a tapasztaltabb táborozóknak külön turnusok indulnak.

A tábor jellege: ottalvós (sátrazós)
Hány éveseknek? A kistáborba a fiatalabbak, 7-13 évesek, a nagytáborba pedig a tapasztaltabb 12-17 évesek jelentkezhetnek.
Helyszín: Mecsek, Nyáras-forrás
Időpont: kistábor: július 18-27.; nagytábor: július 30-augusztus 8.
A tábor díja: 39 800 Ft (testvéreknek és és új táborozó ajánlása esetén kedvezmény)
Bővebb információ és jelentkezés

 

5. Bringás Balatonkerülés

 

 

Egy klasszikus nyári program kis extrával: egy hét a Balcsi körül, de kerékpáron, Siófoktól Siófokig. Persze a tábor nemcsak a tekerésről szól, strandolás, barlangtúra, sportvetélkedők, gyönyörű panorámák és bulihajózás színesítik a repertoárt. A szállások faházban, kőépületben, diákszállásokon, illetve sátorban lesznek. A célcsoportba elsősorban a 8-18 évesek tartoznak, de a szervezők arra buzdítanak mindenkit, hogy nyugodtan hozzák a családot, szomszédot, osztálytársakat, barátokat.

 

A tábor jellege: ottalvós, több helyszínen
Hány éveseknek? 8-18
Helyszín: a Balaton körül
Időpont: július 22-28.
A tábor díja: 78 000 Ft
Bővebb információ és jelentkezés

 

6. Lovastáborok a Szilaj Lovas Parkban

 

 

Lovaglás, piknik, fogathajtás, lovas torna, szerszámozási ismeretek, lovas kocsikázás, lóetetés, ápolás - egyszóval, mindenféle program, ami lovakhoz kapcsolódik, és még annál is több: például kézműves foglalkozások (agyagozás, gyöngyvűzés, gipszöntés) is várják a gyerekeket Csomádon 5 napon keresztül. Többféle tematika közül lehet választani: lesz többek között rabló-pandúr, cirkuszi művészek, honfoglaló magyarok, indiánok vs. cowboyok, nomád pásztorok és lovagok-hercegnők témájú lovas tábor is.

 

A tábor jellege: napközis, 8.00-tól 16.00-ig
Hány éveseknek? tematikától függően 4 éves kortól 18 éves korig
Helyszín: Csomád
Időpont: több turnusban, június 18-tól augusztus 31-ig
A tábor díja: 39 000 Ft
Bővebb információ és jelentkezés

 

7. Horgásztáborok a Tiszta-tónál

 

 

Több horgásztábort is indít a nyáron a Haldorádó csapata finomszerelékes, pergető és nagyhalvadász tematikában. A gyerekek az öt nap során elsajátíthatják az eredményes halfogás alapjait, közben pedig környezettudatosságra is tanítják őket a szervezők. Persze a fő program a horgászat, de emellett még rengeteg kikapcsolódási lehetőség adódik, például kajakozás, kenuzás, fánkozás vízen, kézműves programok, kerékpározás és kirándulás a Tisza-tavi Ökocentrumba vagy éppen a kiskörei vízlépcsőhöz.

 

A tábor jellege: ottalvós
Hány éveseknek? 6-tól 14 éves korig
Helyszín: Sarud, Élményfalu, Tisza-tó
Időpont: több turnusban, június 18-tól augusztus 31-ig
A tábor díja: 69 000 Ft
Bővebb információ és jelentkezés

 

8. Military Jungle Camp

 

 

Fiúkat és lányokat is várnak a katonai jellegű nyári táborban, ahol a gyerekek a katonák mindennapjaival ismerkedhetnek meg egy harci küldetés, azaz misszió formájában dzsungel terepkörülmények között - olvasható a leírásban. Tájékozódás, navigáció, kötéltechnika, rádiókommunikáció, harcászat, taktika, álcázás, rejtőzködés, túlélés és lövészet képezik az izgalmasnak ígérkező program vázát. A felszerelést és a ruházatot a szervezők biztosítják.

 

A tábor jellege: ottalvós
Hány éveseknek? 14-től 18 éves korig
Helyszín: Tiszafüred
Időpont: augusztus 5-től augusztus 11-ig vagy augusztus 12-től augusztus 18-ig
A tábor díja: 35 000 Ft
Bővebb információ és jelentkezés

 

9. Táborozás a Sasközpontban

 

 

 

A jászberényi Sasközpont azokat a gyerekeket várja, akik szívesen megismerkednének testközelből a sasokkal, ölyvekkel, vércsékkel, baglyokkal, részt vennének a sérült madarak gondozásában, madárgyűrűzésben, és örömmel felfedeznék a Jászság védett természeti értékeit, növény-, rovar- és madárvilágát. (Az MME honlapján más madaras táborokat is találsz.)

 

A tábor jellege: ottalvós / napközis
Hány éveseknek? 9-től 14 éves korig
Helyszín: jászberényi Sasközpont
Időpont: július 2-6., július 16-20., augusztus 21-24.
A tábor díja: 38 000 Ft szállással, 33 000 Ft szállás nélkül
Bővebb információ és jelentkezés

Cikkajánló