Nyárköszöntő kisvasutazás Mahócára

Többéves hagyomány, hogy az Északerdő Zrt. nyár kezdetén különvonatot indít Mahócára. Idén május 25-én utazhattok a lillafüredi kisvasúttal a Bükk vadregényes tájain. 

Szerző:
Északerdő Zrt.
Fotó:
Északerdő Zrt.
2019. május 17.

Többéves hagyomány, hogy az Északerdő Zrt. nyár kezdetén különvonatot indít Mahócára. Idén május 25-én utazhattok a lillafüredi kisvasúttal a Bükk vadregényes tájain. 

A kisvasúti nap keretében reggel 9.40-kor és délután 13.30-kor indulnak kirándulóvonatok a Miskolc-Dorottya utcai végállomásról Mahócára. A visszaútra Mahócáról 11.30-kor és 16.30-kor is van lehetőség. A szerelvények az időjárástól függően nyitott vagy zárt kocsikkal közlekednek. Vonógépként a tervek szerint két C-50-es kismozdony szolgál.

 

Egy korábbi különvonat szerelvénye Andókút megállóhelyen
 

Már csak azért is érdemes május 25-én ellátogatni a kisvasúti napra, mert a környéken rengeteg a látnivaló és a programlehetőség. Andókúton (a szárnyvonal Mahóca előtti megállójánál) például gyönyörű erdei tisztás várja a piknikezőket. Elsétálhatunk a festői Varbói-tóhoz, de akár Lillafüredig is kirándulhatunk. Igazi kisvasútrajongóknak ajánlják a szervezők a nyomvonalbejárást a néhai Mahóca-Farkasgödör-Örvénykő szakaszon. A mintegy nyolc kilométeres, már megszűnt vonalszakaszon az egykori kisvasútnak még ma is számos emléke fedezhető fel.

 

A különvonaton való utazás feltétele az előzetes regisztráció, melynek határideje 2019. május 24. péntek 12.00 óra. Jelentkezés: kisvasut@eszakerdo.hu

 

A részvételi díj felnőtteknek 2500 Ft, gyermekeknek 3-tól 14 éves korig 1400 Ft. További információkat ide kattintva találsz.

 

 

Kapcsolódó cikkeink:

Zakatolások Miskolctól a hegytetőkig

Gépesítve a Bükkön át - 2. rész: Lillafüred-Andókút

Lillafüred látványosságaihoz sosincs túl rossz idő
 

Cikkajánló