Nyárköszöntő különvonat indul Mahócára

Immár hagyomány, hogy a nyár kezdetén az Északerdő Zrt. különvonatot indít Mahócára. Idén május 27-én, szombaton kalandozhattok a kisvasúttal a Bükk vadregényes tájain.

Szerző:
Északerdő Zrt.
Fotó:
Gulyás Attila
2017. május 9.

Immár hagyomány, hogy a nyár kezdetén az Északerdő Zrt. különvonatot indít Mahócára. Idén május 27-én, szombaton kalandozhattok a kisvasúttal a Bükk vadregényes tájain.

 

A különvonat 9.30-kor indul Miskolc-Dorottya utca állomásról Mahócára. Azok számára, akik csak kisvasutazni szeretnének, a 11.30-as visszaindulás lehet ideális, az egésznapos programra érkezők a 15.45-ös vonatot választhatják.

 


A Lillafüredi Állami Erdei Vasút menetrendszerinti járatai nem közlekednek ezen a vonalon, így Mahócára évente csak néhány alkalommal lehet eljutni kisvasúttal. Már csak ezért is megéri tovább maradni, de a környéken rengeteg a látnivaló és a programlehetőség is. Andókúton (a szárnyvonal Mahóca előtti megállójánál) mesébe illő erdei tisztás, forrás és forrástó mellett lehet pihenni vagy éppen szalonnát sütni.

 

Andókút


Aki Mahócáig megy, az felkeresheti a Garadna völgyét vagy Lillafüredet is. Utóbbi esetben a kisvasút fővonalán menetrend szerint közlekedő vonatokat is igénybe lehet venni a szárnyvonali menetjeggyel.

 

Lillafüredi-vízesés


A Mahóca állomáshoz legközelebb fekvő település a Bükk északi lábánál elterülő, mintegy ezer lelket számláló, takaros Varbó község. A kisvasút felől a bükki erdőket elhagyva rövidesen a szemünk elé tárul a szépséges Varbói-tó, melynek környéke nyugalmas sétára, pihenésre alkalmas. Partján büfé és a nemrégiben megnyílt kalandpark várja a családokat. A Varbói-tó, illetve a kalandpark mintegy 3 kilométerre található Mahóca állomástól, gyalogos megközelítése 35-40 percet vesz igénybe, odaútban erős völgy-, míg visszafelé hegymenetben.

 

 

Igazi kisvasútrajongóknak ajánlják a nyomvonalbejárást a néhai Mahóca-Farkasgödör-Örvénykő szakaszon. A mintegy nyolc kilométeres, már megszűnt vonalszakaszon az egykori kisvasútnak még ma is számos emléke fedezhető fel.

 

A részvételi díj felnőtteknek 2100 Ft, gyermekeknek 3-tól 14 éves korig 1300 Ft. További információkat ide kattintva találsz.

 


Ha még több kisvasutas cikket olvasnál, katt ide!

 

Cikkajánló