Hírek

ÖKOTURISZTIKAI LÁTOGATÓKÖZPONT ÉPÜL BADACSONYTÖRDEMICEN

Európai Uniós forrásból megvalósuló projekt keretében, a korábban strandként üzemelő területen, a kiszolgáló épület helyén ökoturisztikai látogatóközpontot hoznak létre az Országos Kékkör mentén, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park szakmai együttműködésével.

Fotó:
imocs
shutterstock.com
2014. augusztus 22.

Európai Uniós forrásból megvalósuló projekt keretében, a korábban strandként üzemelő területen, a kiszolgáló épület helyén ökoturisztikai látogatóközpontot hoznak létre az Országos Kékkör mentén, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park szakmai együttműködésével.

A látogatóközpont mellett kajak- és csónakház építésére kerül sor, valamint a parkolót alakítanak ki és fejlesztik a zöldterületet is. A projekttel egyidejűleg a 65 millió forintba kerülő medertisztítás és a szabadstrand kialakítása szintén megvalósul önerőből, valamint a Balaton Fejlesztési Tanács támogatásával.

 

A „Természeti és környezeti értékek ökoturisztikai célú fejlesztése és a Természetes fürdőhelyek turisztikai célú fejlesztése” témakörben pályázati felhívás jelent meg az Új Széchenyi Terv keretében. A konstrukció alapvető célja a hazai turizmus szektor és ezen keresztül a teljes magyar gazdaság versenyképességének erősítése, a turizmusból származó jövedelmek növelése és munkahelyek teremtése.

 

A Badacsonylábdihegyi Strandüzemeltető Kft., amely 100 %-ban Badacsonytördemic Község Önkormányzatának tulajdona a pályázati kiírás célkitűzéseivel összhangban állította össze pályázati anyagát, melyben olyan beruházás megvalósítására igényeltek támogatást, amely lehetővé teszi a turistavonzó szolgáltatások megvalósítását a településen, újra bekapcsolja Badacsonytördemic községet a Balaton idegenforgalmi véráramába, valamint munkahelyeket teremt.

 

  

Magyar szürke marhák a Csobánc alatt

 

Badacsonytördemic

A 438 méter magas Badacsony-hegy északi lábánál elhelyezkedő barátságos, tiszta levegőjű, nyugodt pihenést nyújtó településen a Balaton közelsége mellett a csend, a kikapcsolódás és a hamisítatlan falusi környezet a fő vonzerő az ide látogató vendégek számára.

A környék a turisták részére változatos gasztronómiai és kulturális kalandot kínál, a szőlőhegyek és borospincék látogatása, a vadregényes hegyi utak, a turista- és kerékpárútvonalak, a Balaton közel-

sége mind-mind csalogató számukra. Számtalan látnivaló között említhető a szürkemarha gulya, a présmúzeum, számtalan különleges madár megfigyelésére alkalmas természetvédelem alatt álló hegytető, geológiai érdekességeket felvonultató volt kőbánya.

 
 

Ennek a projektnek a célkitűzése, hogy a megvalósításra kerülő fejlesztésekkel új lökést kaphasson a település, de ezzel egyidejűleg még inkább fellendüljön a térség idegenforgalma, növekedjen az idelátogatók, így az eltöltött vendégéjszakák száma, ez közvetlenül emeli a település bevételeit, pozitív hatással lesz a helyi foglalkoztatottságra.

Cikkajánló