Pazar gömbpanoráma-fotók hazánk legszebb várairól

Ha mi nem mehetünk, akkor a várak jönnek el otthonunkba. Gyönyörű, levegőből készült gömbpanorámaképeken csodálhatunk meg most nyolc hazai várat és környékét egy virtuális kiruccanás keretében.

Fotó:
Bujtás Zoltán - DRONE EYE photography
2020. április 30.

Ha mi nem mehetünk, akkor a várak jönnek el otthonunkba. Gyönyörű, levegőből készült gömbpanorámaképeken csodálhatunk meg most nyolc hazai várat és környékét egy virtuális kiruccanás keretében.

Nemrég egy elképesztően izgalmas virtuális túrát tehettetek velünk a Dunakanyarba és a Börzsöny legszebb részeire Bujtás Zoltán 22 darab csodaszép gömbpanoráma-fotójának segítségével, amelyet egy alkalmazás segítségével egymásba fűzött, így akár órákat is barangolhattunk ezeken a szép helyeken. Zoltán nemcsak ezt a vidéket kedveli nagyon, hanem a várak nagy rajongója is, így természetesen az eddig megörökített hazai várakról készült gömbpanorámaképeit is összefűzte, hogy egybe csodálhassuk meg őket. Többek között a sümegi és a visegrádi várhoz is ellátogathatunk virtuálisan, de Drégely vagy Csesznek várát és környéküket is megnézhetjük a levegőből.

Zoltán, aki DRONE EYE photography néven teszi közzé képeit, két éve fotózza drón segítségével hazánk várait, és természetesen további magyarországi erődök is a listáján szerepelnek, hogy megörökítse őket a levegőből. Szeretné megmutatni az embereknek madártávlatból ezeket a különleges történelmi építményeket. Most, hogy sokan a négy fal közé kényszerültek a járványhelyzet miatt, Zoltán úgy érezte, még inkább szüksége van az embereknek arra, hogy legalább ilyen módon eljuthassanak ezekre a helyekre.

A nyolc vár gyönyörű gömbpanorámaképeit ide kattintva nézheted meg, a fotókon horizontálisan és vertikálisan is 360 fokban tudunk körbenézni, sőt bele is tudunk nagyítani mindbe, és a várak mellett található kis információs jelre kattintva pár érdekességet is megtudhatunk ezekről az erődökről.

Cikkajánló