Rekordnevezés a gödöllői természetfilm-filmfesztiválon

Minden eddiginél több, az 1500-at is meghaladó nevezés érkezett az idei gödöllői Nemzetközi Természetfilm Fesztiválra. A kínálat valóban sokszínű, mutatunk néhány izgalmas trailert is. 

Szerző:
Gödöllői Nemzetközi Természetfilm Fesztivál/TM
Fotó:
videók forrása: Nemzetközi Természerfilm Fesztivál Gödöllő
2018. március 5.

Minden eddiginél több, az 1500-at is meghaladó nevezés érkezett az idei gödöllői Nemzetközi Természetfilm Fesztiválra. A kínálat valóban sokszínű, mutatunk néhány izgalmas trailert is. 

104 országból több mint 1500-an küldték be alkotásaikat a természetfilmek legnagyobb hazai seregszemléjére. A május 25-27. között Gödöllőn bemutatott nemzetközi és hazai filmek bepillantást engednek a minket körülvevő természet szépségeibe, titkaiba, és felhívják a figyelmet környezetünk kiszolgáltatottságára és védelmére, amely a Kárpát-medencében, és a világ minden részén egyaránt aktuális és sürgető feladat.

 

 

A fesztiválra beérkezett nevezéseket elismert filmes és természettudós szakemberekből álló zsűri értékeli, majd döntésük eredményeként a szervezők április 15-én hozzák nyilvánosságra a versenyprogramba beválogatott filmek listáját. A Filmszemlék kategória győztesei május 26-án este, ünnepélyes gála keretén belül vehetik át díjakat.

 

 

Az idei felhozatal valóban sokszínű, rengeteg országból érkeztek pályaművek, amelyek változatossá és izgalmassá teszik a versenyt.

Ha kíváncsi vagy milyen lehetett egy paleovacsora Samuval, a kőbaltás emberrel, katt a trailerre:

A KŐBALTÁS EMBER 2. - SAMU VACSORÁJA_trailer from Turista Magazin on Vimeo.

 

És egy kis előzetes azoknak, akik a méheket kedvelik:

Children of the Sun - Wild bees_trailer from Turista Magazin on Vimeo.

 

Papagáj Expedíció Amazónia egyik utolsó érintetlen erdejében:

Papagáj Expedíció Amazóniában_trailer from Turista Magazin on Vimeo.

 

Még egy rövid látványos trailer a szavanna szerelmeseinek:

Once upon a time Savannah_Trailer from Turista Magazin on Vimeo.


A gödöllői Királyi Kastélyban zajló filmvetítések mellett szabadtéri programokkal is várják a szervezők a közönséget: idén is Gödöllőn mutatkoznak be először a Trash Art Magyarország hulladékszobrok, lesz természetfotó kiállítás, nemzeti parki és erdészeti programok, 24 órás fajtaleltár, madárgyűrűzés, őshonos állatbemutató, esténként pedig könnyűzenei koncertek színesítik a kínálatot. Akik pedig nem tudnak Gödöllőre ellátogatni, a filmfesztivál társrendezvényén, az Országos Természet- és Környezetvédelmi Filmnapokon, hazánk 20 nagyvárosában, május 25-27. között nézhetik meg a filmeket.
 

Cikkajánló