Sárlavina zárta el az utat a Dunakanyarban

Teljes útzár van érvényben a 12-es főúton Nagymaros és Zebegény között, bizonytalan ideig a vasúti közlekedés is szünetel.

Szerző:
Turista Magazin
Fotó:
Nagymaros Város Önkormányzata
Forrás:
utinform.hu
mavcsoport.hu
2022. június 10.

Teljes útzár van érvényben a 12-es főúton Nagymaros és Zebegény között, bizonytalan ideig a vasúti közlekedés is szünetel.

Csütörtökön a hirtelen lezúduló, nagy mennyiségű csapadék miatt sárlavina zúdult a Hegyes-tető oldalából a hegylábnál húzódó 12-es főútra, illetve a vele párhuzamos vasúti pályára – közölte az Útinform. Nagymaros és Zebegény között a Dömösi átkelésnél omlott be a hegyoldal a kő- és fahordalékos sárlavinától, ami ellepte a vasúti pályát és az úttestet is. Az útburkolat megtisztítását már csütörtök délután megkezdték, de a forgalom teljes helyreállására még várni kell.

A következő vasúti menetrendi változásokra kell számítani:

• A Budapest–Szob vonalon a vonatok csak Nagymarosig közlekednek és onnan indulnak vissza a Nyugati pályaudvarra.

• A vonatpótló buszok Nagymaros–Szob között Kóspallag–Márianosztra útirányon át, illetve Szob–Szob alsó–Zebegény útirányon át szállítják az utasokat, melyek nem érintik Nagymaros-Visegrád, Dömösi átkelés, Zebegény állomásokat és megállóhelyeket. A buszok 30-50 perc többletmenetidővel közlekednek.

Vonatpótló hajójárat

Nagymaros-Visegrád és Zebegény között június 10-től (péntek) vonatpótló hajó is segítik a közlekedést. A hajójáratok a reggeli csúcsidőszakban a zebegényi és a nagymarosi kikötőkből is (a vasúti megálló Nagymaros-Visegrád) 6:00, 7:00 és 8:00-kor indulnak.

Napközben a nagymarosi kikötőből 10:10-kor, 12:10-kor, 14:10-kor és 16:10-kor indul a vonatpótló hajó Zebegénybe.

Zebegényből vonatpótló hajó indul Nagymaros-Visegrádra: 11, 13, 15 és 17 órakor.

Az esti csúcsidőszakban a hajójáratok a zebegényi kikötőből és a nagymarosi kikötőből is (a vasúti megálló Nagymaros-Visegrád) 18:00, 19:00 és 20:00-kor indulnak. A vonatpótló hajójáratokon a vasúti bérleteket, igazolványokat és a vasúti menetjegyeket elfogadják utazásra.

Cikkajánló