Sasszerelem a fészekkamera előtt – Videók

Ízelítőt kaphatsz a rétisasfészek drámáiból ugyanúgy, mint a szürke hétköznapokból, ha követed a Filmdzsungel.hu Facebook-oldalát. Mutatjuk, miért érdemes.

Szerző:
Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság/Völgyi Sándor
Filmdzsungel Facebook
Fotó:
Filmdzsungel.hu
2021. január 14.

Ízelítőt kaphatsz a rétisasfészek drámáiból ugyanúgy, mint a szürke hétköznapokból, ha követed a Filmdzsungel.hu Facebook-oldalát. Mutatjuk, miért érdemes.

A Filmdzsungel jelenleg a magyar nemzeti parkokról forgat, melynek részeként fészekkamerát helyeztek ki a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság illetékességi területén egy rétisaspár otthonában. A fészek tatarozása óta rendszeresen posztolnak az érdekesebb eseményekről a közösségi oldalukon. Itt például tetten érhető, hogy a hím nem az a hősszerelmes, osztozkodó típus, gyorsan felkapja a halat, amint meglátja közeledő kedvesét:


Talán ezért, de lehet, hogy más okból, a tojó sem udvariaskodik túlzottan, ha arról van szó, hogy a hím madár láb alatt van:

Nemrég egy pár napra az igazi tél beköszöntével láthatatlanná vált a kamera képe, de mostanra sikerült lepucolni a havat a napelemekről és ellenőrizni a technikát. A sasok jól vannak, ebben az időszakban már javában készülnek a nászra és a költésre. A tojó lábán található gyűrű számát leolvasva az is kiderült, hogy a példány 2007-ben kelt ki Tolna megyében. Nem ment messzire, párjával most egy baranyai erdőben raktak fészket, és minden évben sikeresen nevelik fel a fiókáikat, tavaly például három kissas repült ki a fészekből.

Ha szívesen követnéd a saspár életét, látogass el a Filmdzsungel.hu Facebook-oldalára!

Cikkajánló