Sétálójeggyel fedezhetjük fel a szentendrei skanzent

Idén már a húsvéti szezonnyitás előtt, március első hétvégéjétől bejárhatjuk sétálójeggyel a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeumot.

Szerző:
Turista Magazin
Fotó:
Adobe stock
SKANZEN.HU
Forrás:
Szabadtéri Néprajzi Múzeum
skanzen.hu
2024. február 26.

Idén már a húsvéti szezonnyitás előtt, március első hétvégéjétől bejárhatjuk sétálójeggyel a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeumot.

2024-ben március 2-tól indul az élet a szentendrei skanzenben. Már a kora tavaszi hétvégéken bebarangolhatjuk sétálójeggyel a skanzen 75 hektáros területét. Felderíthetjük a skanzen kilenc tájegységét, rejtett ösvényeit és 7 km-es sétaútját, amelyek remek kikapcsolódást nyújtanak az egész családnak.

Érdemes végigjárni a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesülettel közösen kialakított tanösvényt is, ahol a madarak etetésével, gondozásával és különböző odútípusokkal ismerkedhetnek meg a látogatók.

A sétautak kerékpárral, babakocsival is bejárhatók, és négylábú házi kedvencünket sem kell feltétlenül otthon hagyni, mert a szabadtéri múzeum kutyával is látogatható, amennyiben pórázon vezetjük őket.

Az előszezon hétvégéin a porták, enteriőrök, kiállítások nem lesznek látogathatók, az 1000 forintos sétálójeggyel a skanzen tájegységeit lehet megtekinteni. Az előszezon hétvégéi: március 2–3., március 9–10. és március 23–24.




Cikkajánló