Szemétszedő akció a lillafüredi kisvasútnál

Önkéntesek jelentkezését várják a lillafüredi kisvasút környékének megtisztítására, melyre április 7-én, szombaton kerül sor.

Szerző:
Északerdő Zrt.
Fotó:
facebook.com / Északerdő Zrt.
2018. április 4.

Önkéntesek jelentkezését várják a lillafüredi kisvasút környékének megtisztítására, melyre április 7-én, szombaton kerül sor.

Az ÉSZAKERDŐ Zrt. idén is meghirdeti szemétszedő akcióját a Lillafüredi Állami Erdei Vasút fővonalának megtisztítására. Lelkes önkéntesek jelentkezését várják korosztálytól függetlenül. Az akció keretében reggel 8.30-kor díjmentes különvonat indul Miskolc-Dorottya utca állomásról a lillafüredi fővonalra.

 


A tavalyi évben az önkéntesek a Lillafüred - Majláth szakasz megtisztításában vállaltak oroszlánrészt, így idén várhatóan ismét Garadna - Lillafüred között dolgoznak majd. Garadnáról gyalogosan indulnak vissza a szemétszedők a kisvasút vonala mentén, zsákokba gyűjtve, illetve vonatra rakodva a fellelt hulladékot.
A szemétszedést a társaság tettrekészségének függvényében az összes szemét összeszedéséig, vagy legfeljebb Miskolc-Dorottya utca állomásig tervezik. Amennyiben a szedést korábban befejezik a résztvevők, a végállomásra való visszajutást biztosítják.

 


A szemétgyűjtéshez védőkesztyűt és szemeteszsákot biztosít az erdészet. Jelentkezni a kisvasut@eszakerdo.hu ímélcímen kell április 6., péntek délig. Az akciót csak minimum 10 fő regisztrációja esetén tartják meg.

 

Kapcsolódó cikkeink:

Tavaszi közlekedés földön, vízen és sínen

Újjaszületik Ábel, a gőzmozdony

A legélvezetesebb út a városból az erdőkig

Cikkajánló