Szent Iván-éj, barlangolás és szentjánosbogárles - Hétvégi programajánló

Ezen a hétvégén is változatos programokból szemezgethetsz: Tihanyban levendulafesztivál, Vácrátót botanikus kertjében szentjánosbogár-leső séta, a Baradla barlangban rendhagyó túra lesz.

Szerző:
TM
2016. június 23.

Ezen a hétvégén is változatos programokból szemezgethetsz: Tihanyban levendulafesztivál, Vácrátót botanikus kertjében szentjánosbogár-leső séta, a Baradla barlangban rendhagyó túra lesz.

1. Szentjánosbogár-séták a Nemzeti Botanikus Kertben

 

 

Nemcsak hétvégén, de június 30-ig mindennap 20.30-tól részt vehetsz Vácrátót botanikus kertjének szentjánosbogár-leső túráin, ezen a szombaton (rossz idő esetén vasárnap) azonban a sétát a Szent Iván-éji szabadtéri hangverseny keretében tartják meg. Az esemény este fél 8-kor kezdődik, a szentjánosbogarakat pedig a zenei program után lehet megnézni.

Mikor?
2016. június 25.
Hol?
Nemzeti Botanikus Kert, Vácrátót
Még több infó itt.

2. Szent Iván-éj vakvarjakkal a vízi sétányon

 

 

A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság különleges programmal készül péntek estére: a Tisza-tavi Vízi Sétányon tett séta során a látogatók megismerhetik az éjszakai életmódot folytató állatokat, a vakvarjakat, a békákat, az éjjeli lepkéket és szerencsés esetben a vidrákat; majd csillagász szakember avatja be őket az éjszakai égbolt titkaiba.

Mikor?
2016. június 24.
Hol?
Poroszló
Bővebben itt.

 

3. Hétvége a levendula jegyében

 

 

A XII. Levendulafesztivál péntektől vasárnapig várja az érdeklődőket. Lesz „geofoglalkozás” gyerekeknek a Levendula Ház Látogatóközpontban, nordic walking túra a tihanyi Belső-tótól indulva, kézműves kirakodóvásár és -foglalkozások, az öreg levendulást is meg lehet látogatni, a tihanyi apátság pedig a Múzeumok Éjszakáján tárja fel a titkait.

Mikor?
2016. június 24-26.
Hol?
Tihany, több helyszínen
Részletes program ide kattintva.

 

4. Barlangok világnapja az Aggteleki Nemzeti Parkban

 

 

Szombat estére „Hősök, felfedezők, újítók” tematikával szerveznek rendhagyó túrát a Baradlában, ezt követően pedig tűzzsonglőr-bemutatót tartanak. A kedvezmények egész hétvégén érvényesek, 25-én a Baradla barlangban lehet hosszú túrát tenni, 26-án pedig a Rákóczi- és a Vass Imre-barlang várja az érdeklődőket. A Vörös-tói Fogadóközpontban és a bódvaszilasi Művészetek Magtárában filmvetítés is lesz.

Mikor?
2016. június 25-26.
Hol?
Aggteleki Nemzeti Park
Részletes információ itt

 

5. Terepversenyek a Hortobágyon

 

 

A szombati verseny különlegessége, hogy a nagyközönség elől elzárt területen haladhatnak majd a résztvevők bringán, futva vagy gyalog éjszaka pedig fáklyás futás is lesz.

Mikor?
2016. június 25.
Hol?
Hortobágy-Máta, Mátai Ménes
Még több infó ide és ide kattintva.

Cikkajánló