Szezonnyitó a kisvasutakon

A tavasz beköszönte nemcsak azért vidám esemény, mert a levegő napfénnyel, virágillattal és madárcsicsergéssel telik meg; egyben a kisvasutas forgalom indulását is jelenti. Összefoglalónkban arról olvashattok, mikortól közlekednek kedvenc kirándulójárataitok.

Szerző:
Sajtóanyag
2015. március 12.

A tavasz beköszönte nemcsak azért vidám esemény, mert a levegő napfénnyel, virágillattal és madárcsicsergéssel telik meg; egyben a kisvasutas forgalom indulását is jelenti. Összefoglalónkban arról olvashattok, mikortól közlekednek kedvenc kirándulójárataitok.

Nézzük először azokat a kisvasutakat, melyek egész évben közlekednek. Ilyen a balatonfenyvesi, amely minden nap a kirándulók rendelkezésére áll, a Budapesti Gyermekvasút (március 31-ig hétfő kivételével naponta, áprilistól minden nap), Kaszón pedig kedden, csütörtökön és szombati napokon indulnak vonatok.


Debrecenben március 14-től hétvégén és munkaszüneti napokon, április 19-től pedig naponta közlekednek a Zsuzsi Erdei Vasút szerelvényei.


Gyöngyösön szintén március 14-től (húsvétig csak hétvégenként) közlekednek a Mátravasút szerelvényei mind a mátrafüredi, mind pedig a szalajkaházi vonalon. Húsvéttól a mátrafüredi vonalon naponta közlekednek a szerelvények.


Március 14-én és 15-én, valamint április 4-től hétvégente és munkaszünetes napokon közlekednek a Kemencei Erdei Múzeumvasút szerelvényei.


A Királyréti Erdei Vasút szerelvényei március végéig hétvégente, április 1-től minden nap közlekednek.


Lillafüreden a LÁEV fővonalán Lillafüred-Garadna felé március végéig hétvégente, április 1-től naponta közlekednek a vonatok. A szárnyvonalon Mahóca felé nincs menetrend szerinti közlekedés, de a számos, előre meghirdetett különvonattal be lehet barangolni ennek a vonalnak a környékét is!

 

A Lillafüredi Állami Erdei Vasút


Március 14-től (március 31-ig csak hétvégenként, az követően naponta) újra közlekednek a Szilvásváradi Erdei Vasút szerelvényei.


Március 14-től hétvégente és munkaszünetes napokon közlekednek a szobi Börzsöny Kisvasút szerelvényei.
Április 4-től hétvégenként újra közlekednek a Felsőtárkányi Erdei Vasút szerelvényei. Nyáron a szerelvények csütörtökön és pénteken is fognak közlekedni!


A Gemenci Erdei Vasút szerelvényei hétvégenként jelenleg is közlekednek, április első hétvégéjétől kezdve azonban már naponta fognak közlekedni a vonatok. Rezét gőzös a tervek szerint hétvégente és munkaszünetes napokon fogja vontatni a nosztalgiavonatokat.


Április 4-től hétvégenként közlekednek a Hortobágyi Halastavi Kisvasút, a Mesztegnyői Erdei Vasút és a Nagybörzsönyi Erdei Vasút szerelvényei.


A nagycenki Széchenyi Múzeumvasút szerelvényei április 4-től hétvégente közlekednek. A tervek szerint április 5-én és 6-án András gőzös fogja vontatni a szerelvényeket.

 

A Balatonfenyvesi vasút 

 

Április 11-től naponta közlekednek a Pálházi Erdei Vasút szerelvényei.


Április 25-től hétvégenként újra közlekednek az Almamelléki Erdei Vasút szerelvényei. A szezonkezdet előtt, az üzemeltető számos izgalmas kirándulást szervez a kisvasút mentén.


Április 25-től vasárnap kivételével minden nap közlekednek a Csömödéri Erdei Vasút szerelvényei. A tervek szerint az április 25-i szezonnyitó napon Ábel gőzös is közlekedni fog.

 

Ha bolondulsz a kisvasútakért, olvasd el a többi cikkünket is a témában!

Cikkajánló