Keresés eredménye

Elfeledett börzsönyi kisvasutak nyomában

A terepezők „szentírása” a térkép, amit minél többször forgatunk, annál több helytörténeti érdekességre bukkanhatunk, túl a földrajzi adottságok száraznak tűnő információhalmazán. A Börzsöny esetében ráadásul igazi terülj, terülj asztalkámról beszélhetünk, ami nem csupán gazdag csemegézést ígér a kalandvágyó turistáknak, de ezzel együtt széles betekintést is enged a környék izgalmas múltjába és jelenébe egyaránt.

2021.12.09.

Elveszett erdei vasutak nyomában

Mi a közös az erdei vasutakban? A természet friss illata, a lassan suhanó táj, a menetszél, az új felfedezések. Hazánkban ezt ma is egyedülállóan sok helyszínen élhetjük át az öreg járműveken utazva, de ha a menetszelet természetes fuvallatra cseréljük, a vaskerekek szerepét pedig saját lábunkra bízzuk, akkor egy kis fantáziával még több, részben vagy teljesen elveszett erdei vasút nyomában is nagyszerű kirándulásokat tehetünk.

2020.08.11.

Síneken a Börzsöny kapujába

A főváros felől érkezve, Nógrád és Királyrét fölött hazánk turistautakkal talán legsűrűbben átszőtt és legvadregényesebb vidéke kezdődik. Ami viszont nem jelenti azt, hogy az eddig tartó út ne lenne hasonlóan különleges, sőt: az ősz és tél fordulóján maga az utazás lehet a legfőbb élmény, és csak két vonathegy kell hozzá.

2019.11.25.

Szezonnyitó a kisvasutakon

A tavasz beköszönte nemcsak azért vidám esemény, mert a levegő napfénnyel, virágillattal és madárcsicsergéssel telik meg; egyben a kisvasutas forgalom indulását is jelenti. Összefoglalónkban arról olvashattok, mikortól közlekednek kedvenc kirándulójárataitok.

2015.03.12.