Találj rá kedvenc balatoni kempingedre

A kempingezés olyan életforma, ami sose megy ki a divatból. A Balaton mellett meg főleg nem, ahová bármikor útra kelnénk egy laza sátorverés erejéig, mert hiszünk abban, hogy ez a legvagányabb és legegyszerűbb módja annak, hogy néhány napra igazán közel kerüljünk a természethez. A Turista Magazin most a balatoni kempingek közül mutat be néhányat.

Szerző:
Lénárt Emese
Fotó:
www.balatontourist.hu
2015. június 27.

A kempingezés olyan életforma, ami sose megy ki a divatból. A Balaton mellett meg főleg nem, ahová bármikor útra kelnénk egy laza sátorverés erejéig, mert hiszünk abban, hogy ez a legvagányabb és legegyszerűbb módja annak, hogy néhány napra igazán közel kerüljünk a természethez. A Turista Magazin most a balatoni kempingek közül mutat be néhányat.

1. Slambuc bográcsban - Aranypart Kemping & Üdülőfalu - Siófok

Eszedbe sincs sokat autózni, és a lehető leghamarabb szeretnél megmártózni a Balatonban? A nyugis balatoni kistelepülések helyett egy nyüzsgő part menti városra szavazol? Akkor kitűnő választás Siófok, ott is az Aranypart Camping és üdülőfalu, ahol nem csak baráti társasággal, de gyerekkel is bátran megszállhatsz. A komplexum nevéhez hűen valóban hasonlít egy kisebb településhez, közvetlenül a parton található, és változatos szolgáltatásokkal várja a sátorozós, lakókocsis kempingezőket - nem mellékesen jól felszerelt apartmanházak (konyhával, fürdőszobával) is találhatók itt. A tisztaságnak és rendnek ára van, aki például látogatóba érkezik a vendégekhez, annak 1200 forintot kell fizetnie a parkolásért. Ha eltekintünk ezektől az apróságoktól, egy igazán családbarát kempingben hajthatod álomra a fejed, feltéve, ha nem fogsz ki egy bulizós társaságot. A szabadtéri főzés szerelmesei is örülhetnek, mert bográcsbérelésre is van lehetőség, amihez száraz fa és kiváló tűzrakóhelyek járnak.

 


A Turista magazin ajánlja: Ha a fürdőgatyás, lángost majszoló érzést konszolidáltabb vendéglátóhelyre cserélnéd, akkor a kemping területén működő étteremben és pizzériában jobbnál jobb fogásokat csillapíthatod az éhségedet, de a szomszédos „steak house” is megér egy-két gasztrosétát a családdal.
Hol találod?
Siófok-Szabadifürdő, Szent László u. 185.
Nyitva tartás: 2015.05.01. - 09.13


2. Ahol a kelták is lubickoltak - Balatonszemes, Lido Kemping

Eleink se bízták a véletlenre a megfelelő lakóhely kiválasztását, olyannyira, hogy a Somogy megyei település már az őskorban is lakott volt, de később éltek itt rómaiak és kelták is. Ha a kis történelmi felvezető meghozta a kedved, és kíváncsi vagy egy olyan fürdőhelyre, amely már a 19. század végétől is a fővárosi nyaralók egyik kedvence úti célja volt, akkor érdemes néhány napot töltened a településen. Megszállni nem is választhatnál jobb helyet, mint a 145 kempinghellyel, bérelhető lakókocsikkal felszerelt Lido Kempinget közvetlenül a Balaton partján. Már sekély vizű strandja miatt is ideális a pihenésre, ha gyerkőccel együtt érkezel, de ha a kicsi megunta a lubickolást, a kemping területén lévő játszótéren folytathatja a hancúrozást. A szülőknek se lehet oka panaszra, mert a napozás mellett asztaliteniszezhetnek, vagy a bejárattól 200 méterre lévő teniszpályán vezethetik le az egész éves munkahelyi feszültséget. A recepción Wi-Fi internet, hűtőrekesz- és mosógép bérlésére is van lehetőség.

 

 

A Turista magazin ajánlja: A kempingezést dobd fel egy kis kultúrprogrammal. Balatonszemestől mindössze 7 km-re található Balatonszárszó, ahol a József Attila út 7. szám alatt a költő emlékmúzeumát tekintheted meg.
Hol taláod?
Balatonszemes, Ady Endre u. 8.
Nyitva tartás: 2015.05.01. - 09.06

3. A dédiék után szabadon - Napsugár Kemping & Üdülőfalu - Fonyód

Fonyódban az a jó, hogy akár autóval érkezel a településre, vagy a hullámok hátán hajókázol be a kikötőbe, azonnal olyan érzésed támad, hogy maradni akarsz még egy kicsit a nagy fürdőmúltra visszatekintő településen. Nem tudjuk, hogy a levegő, a 19. század végi villasor vagy a helység fekvése-e az oka, de egy jó kempingezés erejéig megéri néhány napot itt töltened. Mint például a Napsugár Kemping és Üdülőfaluban Fonyód-Bélatelepen közvetlenül a Balaton partján. Az árnyékot és top panorámát nyújtó füves strandot a vasútvonal választja el a szálláshelytől. A komplexum több száz kempinghellyel, kényelmes üdülő- és mobilházakkal van felszerelve - amelyek a strandtól kb. 200-300 méterre helyezkednek el. Az esti kvaterkázáshoz a teraszokon kerti bútor dukál, parkolásra a házak mellett van lehetőség. Az éhségedet a kempingben működő büfében csillapíthatod, ahol reggeli, ebéd és vacsora is igényelhető előzetes rendelés alapján.

 


A Turista Magazin ajánlja: Aki még emlékszik arra, hogy milyen volt a papa gömb alakú szódásszifonja a régi nyaralásokon, annak a retrofesztivál is mosolyt fog csalni az arcára, amelyet július harmadik hétvégéjén rendeznek meg a kemping területén. Ha nosztalgiázás helyett inkább a meleg vízben áztatnád magad, ruccanj át a közeli csisztapusztai termálfürdőbe.
Hol?
Fonyód, Wekerle u. 5.
Nyitva tartás: 2015.05.08. - 08.30

4. Bringás buli a tó partján - Park Kemping & Üdülőfalu, Vonyarcvashegy

Van, akinek a Balatonhoz éppúgy hozzátartozik a bringázás, mint másnak egy bódító pincetúra vagy a Bujdosók lépcsőjének megmászása a badacsonyi kiruccanáshoz. Azok, akik az év nagy részét szívesen töltik drótszamár nyergében, nem is lehetne jobb helyet választani, mint Vonyarcvashegyet. És nem csak azért, mert a különösen csendes, a sziklás Szent Mihály-domb déli lábánál, festői környezetben fekvő Park Kemping és Üdülőfalu mellett halad a balatoni kerékpárút, ezért a kemping a bringásokra is gondol (a helyszínen kerékpárkölcsönzésre is van lehetőség), hanem mert a 4,2 hektáros kemping a sátorozásra alkalmas helyeken kívül minden igényt kielégítő üdülőházakkal, bungalókkal, telepített lakókocsikkal tesz az aktív pihenésre vágyó vendégek kedvére. A saját fürdőhelyről, játszótérről, röplabdázási, pingpongozási, csónakázási és horgászási lehetőségekről nem is beszélve. A kicsiknek a játszóteret évente új, modern játékokkal bővítik.

 


A Turista Magazin ajánlja: Tekerjetek át a családdal a 15 km-re fekvő Szigligetre, ahol pazar panorámában gyönyörködhetsz a várból és hangulatos éttermekben áldozhatsz a gasztronómia oltárán.
Hol?
Vonyarcvashegy, Szent Mihály domb hrsz. 016/1.
Nyitva tartás: 2015.04.17. - 10.04

5. Családias sátorozás a flower-power jegyében - Napfény Kemping, Révfülöp

Az északi parton nem is választhatnál a famíliával jobb helyet egy pár napos pihenésre, mint Révfülöpöt, ahol a több mint 7 hektáros Napfény Kemping ápolt parcellákkal, gondosan rendbe tartott vizesblokkokkal, mintegy 370 kempinghellyel, bérelhető, tágas lakósátrakkal és jól felszerelt mobilházakkal várja a Balaton szerelmeseit. Itt még a virágokat is annyira szeretik, hogy a kemping többször elnyerte a Virágos Balatonért díjat. Jó hír az is, hogy a komplexum kiemelt gyerekbarát kemping: a kicsiket gyermekmedence, homokos gyermekstrand várja. A szülők a hosszú strandszakaszon nemcsak úszhatnak, napozhatnak, de ha kedvük tartja, szörfözhetnek is. Mindezek mellett azért is zárjuk Révfülöpöt a szívünkbe, mert nagyon közel van a Káli-medence, amelyet a vidék egyik legszebb úti céljaként tartanak számon, és ahol remek túrákat lehet tenni.

 


A Turista magazin ajánlja:
A Balatont számos magaslati pontról megcsodálhatod, de a Fülöp-hegyről eléd táruló panorámát biztosan nem fogod egyhamar elfelejteni. Az itt található kilátó 2001-ben Pelényi Gyula tervei alapján készült a magyar államalapítás ezeréves évfordulójára. Az építményt a településről a 71-es főútról Kővágóörs felé fordulva lehet megközelíteni.
Hol?
Révfülöp, Halász u. 5.
Nyitva tartás: 2015.05.01. - 09.27.

6. Csillagok alatt a csücsökben - Yacht Kemping, Balatonalmádi

Zakatol a vonat a Balaton felé, mindenki lóg az ablakban, hogy először megpillanthassa a kék-ezüstben pompázó vizet. Akarattyán szusszan egyet a szerelvény, majd nemsokára jön Balatonalmádi, no, ott szállj le, és meg se állj a Yacht Kempingig, ahol igazán kellemes környezetben pihenheted ki az eltelt hónapok fáradalmait. A komfortos, egész szezonra bérelhető kempingezésre alkalmas parcellák mellett jól felszerelt sátrak, szép nyaralóházak állnak a vendégek rendelkezésére. A bérsátrakhoz a kisgyerekes családok babacsomagot is kérhetnek. A picik mellett a túrázók is örülhetnek, mert gondoltak rájuk:  számukra az időjárás viszontagságaival dacoló családi sátorból alakítottak ki egyszerű szálláshelyet, ahová azonban célszerű a hálózsákodat is magaddal vinni. A nagyobb csemetéket animációval, sport- és játszótérrel, gyermekmedencével várják. A zöldben a civilizációról se kell teljesen lemondanod, mert a városközpont csupán egy könnyű sétára van a kemping bejáratától.

 

Fotó: Facebook / Yacht Kemping

 

A Turista Magazin ajánlja:
Augusztus 07-e és augusztus 25-e között Bacchus is örülne, ha itt kempingezhetne, mert ekkor rendezik meg a Balatonalmádi Borfesztivált, amelyen zamatos balatoni borokkal és zenével várják a közönséget.
Hol?
Balatonalmádi, Véghely Dezső u. 18
Nyitva tartás: 2015.05.01. - 09.27.

 

 

A Balaton jelenti a legnagyobb vonzerőt

 A KSH 2014. évi adatai szerint Magyarországon 251 db kemping található, ezekben 740 szoba és 122 328 férőhely van. A legnépszerűbb régiók kempingezés szempontjából - 2014. júliusi adatok figyelembevételével - a Balaton, az Észak-Alföld és a Nyugat-Dunántúl régió. A vendégéjszakák száma 2014-ben a Balaton régióban 738 355, a Nyugat-Dunántúl régióban 237 796, az Észak-Alföld régióban 192 956 darab volt.

 

 
Ha bővebben érdekel a téma, lapozd fel a Turista Magazin legfrissebb, júliusi számát, amelyben tíz további kempinget mutatunk be neked az ország különböző régióiból.

 

Kapcsolódó cikkek:
Még több hír kempingekről
 

Cikkajánló