Tavaszból nyárba a Tisza-tavon - videó

Ljasuk Dimitry jóvoltából januártól május elejéig ismerhetjük meg a Tisza-tó életét, amit a tőle megszokott módon egy látványos videóban mutat be.

Szerző:
TM
Fotó:
Ljasuk Dimitry
2019. május 20.

Ljasuk Dimitry jóvoltából januártól május elejéig ismerhetjük meg a Tisza-tó életét, amit a tőle megszokott módon egy látványos videóban mutat be.

Az első képsorokon a fagyos tó kiolvadását láthatjuk, majd a zöld foltok és sajnos a PET-palackok és a szemét megjelenését is. Ez utóbbi miatt idén Dimitry szemétszedési akciót is szervezett, az erről készült videót itt találod. Ezután a Horthy-csatornát ismerhetjük meg, amihez hasonló nincs Magyarországon, ha megnézed a videót, kiderül, hogy miért.

 

6-os öblítőcsatorna


Dimitry ehhez részhez meghívta Mautner Zsófi gasztrobloggert is, akivel egy úszóház stégjén főznek a Tiszán, és együtt megnézik annak a falunak a helyét is, amit több mint 140 éve jeges ár pusztított el. Persze a fürdés sem maradhat el, ezúttal az ívó keszegekkel.

 


„A Tisza-tavi kalandok minden része a természet, a körforgás és az élet szeretetéről szól - és arról, hogy az ember hogy élhet együtt az általa létrehozott mesterséges tóval. Bízom benne, hogy át tudom adni sajátos nézőpontommal” - mondja Dimitry, aki a Tisza-tónál nőtt fel, és most videóival szeretné népszerűsíteni azt. Eddig már három munkája jelent meg a tóról, az őszi-téli felvételeket ide kattintva láthatod. 

 


Dimitrynek egyébként 5 videója is bekerült a Gödöllői Nemzetközi Természetfilm Fesztivál legjobb 300 filmje közé - 98 ország több mint 1400 alkotása közül. Május 25-én derül ki, hogy tovább jut-e a díjazottak közé. Az 5 filmből hármat vetítenek a fesztiválon és országszerte a partnermozikban.

 

Kapcsolódó cikkeink:

Másfél tonna szemetet szedtek össze önkéntes akcióval a Tisza-tónál

Megtaláltuk az idei tél leglátványosabb videóját

Gyönyörű felvételek a Tisza-tóról

Ilyen látvány együtt repülni a hortobágyi darvakkal

 

Cikkajánló