Télies hangulat február utolsó napján

Magyarország jó részén havazott ma, vagy éppen havazik még mindig és az erős szél is jellemző. Hajnalonként fagy várható.

Szerző:
Turista Magazin
Fotó:
Sípark Mátraszentistván / Időkép
Forrás:
Időkép
2022. február 28.

Magyarország jó részén havazott ma, vagy éppen havazik még mindig és az erős szél is jellemző. Hajnalonként fagy várható.

Meteorológiai tavasz ide vagy oda, a valódi jó idő egy darabig még várat magára. Február 28-án reggel intenzív havazásra ébredtek a Dunántúl keleti részén és a Mátra környékén élők, a Kékestetőt ismét hó borítja. 11 órakor -5 fokot mutatott a hőmérő az Időkép szerint.

Már hajnalban fagyott, többfelé erős, viharos északias szél tombol, és maximum 5 fokot jósolnak mára. A fagyzugokban -10 Celsius foknál is hidegebb lehet éjszakánként az elkövetkezendő napokban. A hózáporokat egy magassági hidegörvény okozza. A csapadékgócok nyugat, délnyugat felé mozognak.

Szerencsére havazás legalább nem lesz március első napjaiban és a szél is csillapodik, az utóbbi hetekben jellemző tavaszias időt azonban nélkülöznünk kell. A hét közepére erősebb fagy is várható, gyakran érkeznek majd sarkvidéki eredetű, hideg légtömegek hazánkba. Ugyanakkor napos órákat is ígér az Időkép, de meleg éppenséggel nem lesz, délutánonként is legfeljebb 5-10 fok várható.

Cikkajánló