Tervezd meg te a polihisztor emlékmozdonyát!

Az ÉSZAKERDŐ Zrt. Hermann Ottó halálának 100. évfordulója alkalmából egyik Mk48-as típusú erdei vasúti mozdonyának tematikus felmatricázásával kíván tisztelegni.

Szerző:
Északerdő
Fotó:
Oaxaca
2014. június 10.

Az ÉSZAKERDŐ Zrt. Hermann Ottó halálának 100. évfordulója alkalmából egyik Mk48-as típusú erdei vasúti mozdonyának tematikus felmatricázásával kíván tisztelegni.

A hazánkban első, kisvasúti "reklámmozdonyon" megjelenő motívum megtervezésére a Lillafüredi Állami Erdei vasutat üzemeltető erdészeti társaság – tekintettel arra, hogy a nagyszerű tudós több szállal is kötödött Miskolchoz, a LÁEV városához, ötletpályázatot hirdet, melyre bárki jelentkezhet elképzeléseivel.

 

 

Szerelvény az újmassai őskohó megállónál

 

Néhány fontos részlet a felhívásból:
- Az elkészítendő mű témája: Herman Ottó és munkássága
- Az elkészítendő pályamű legyen a mozdony teljes külső felületét (kivéve a forgóvázakat, és az egyéb géptér alatti szerelvényeket, melyek színe fekete kell maradjon!) beborító képi és tetszés szerint szöveges motívum, idézze fel Herman Ottó munkásságának főbb elemeit, életének fontosabb állomásait és lehetőség szerint Miskolchoz való kötődését. A pályaművön hangsúlyosan, annak szerves részeként meg kell jeleníteni az ÉSZAKERDŐ Zrt. és a LÁEV emblémáját, valamint a létrejövő motívumnak tükröznie kell a Társaság környezettudatos szemléletmódját

 

 

Haydn-re emlékező dekoráció a GYSeV mozdonyán


- A pályaművek beérkezésének határideje: 2014. június 16. hétfő
- A pályázati anyagot tetszés szerint az alábbi címekre várják: kisvasut@eszakerdo.hu vagy ÉSZAKERDŐ Zrt. 3525 Miskolc, Deák tér 1. (ez esetben lezárt borítékban, digitális adathordozón)
- Az email tárgyában, illetve a lezárt borítékon kérjük feltüntetni: „Herman Ottó mozdony pályázat”

 

A részletes kiírás itt tekinthető meg

 

Kapcsolódó cikkeink:
Miskolcon is csatlakoztak a Herman Ottó Emlékévhez
Az utolsó magyar polihisztorra emlékezünk az idén

Cikkajánló