Tisztújítás a Magyar Természetjáró Szövetségben

A Magyar Természetjáró Szövetség újabb négy évre megválasztotta elnöknek Garancsi Istvánt.

Szerző:
Turista Magazin
Fotó:
Gulyás Attila és VIDEO: Dabis Balázs Silvius
Nógrádi Attila
2016. május 24.

A Magyar Természetjáró Szövetség újabb négy évre megválasztotta elnöknek Garancsi Istvánt.

A Budapesten, az OKISZ Inkubátorházban május 21-én megrendezett eseményre a küldöttek 60%-a tudott eljönni, vagy képviseltetni magát. A határozatképes választmányi ülés elfogadta a szervezet 2015-ös egyszerűsített beszámolóját és közhasznúsági jelentését, valamint az idei költségvetési tervet is jóváhagyták.

A választmány tagjai a tisztújítás során titkos szavazással választották meg Garancsi Istvánt és az elnökség tagjait.

Garancsi István megköszönte a bizalmat, és beszédében részletesen kitért azokra a tervekre, amelyeket a tagsággal összefogva a következő időszakban szeretne megvalósítani a szövetség. A számos feladat közül kiemelte a kedvezményrendszer fejlesztését, a jelzésfestés és táblarendszer további korszerűsítését, valamint a túravezetői képzés újraindítását is.

A választmány tagjait Tassy Márk igazgató és Németh Csaba szakmai igazgató részletesen is tájékoztatta az MTSZ előtt álló legfontosabb feladatokról, a résztvevők pedig maguk is kérdéseket tehettek fel az elnökségnek és az MTSZ vezetőinek.

Az MTSZ tiszteletbeli elnöke, Thuróczy Lajos megállapította, hogy a küldöttek a szavazataikkal igazolták az elmúlt négy év sikerét, és egyértelműen a folytatásra voksoltak. A hazai természetjárás sikeréért már hosszú évtizedek óta dolgozó tiszteletbeli elnök a beszédében hangoztatta, hogy a turistainfrastruktúra fejlesztése eddig sohasem tapasztalt lendületet vehetett most, és örömét fejezte ki, hogy midez a következő négy évben is folytatódhat.

Cikkajánló