Több ezer túrázót várnak a kéktúrázás napján

A legnépszerűbb kéktúrás szakaszokon már várólista van, de rengeteg szuper túrára lehet még ingyenesen regisztrálni.

Szerző:
Turista Magazin
Fotó:
Gulyás Attila (Kimelt kép)
2021. szeptember 22.

A legnépszerűbb kéktúrás szakaszokon már várólista van, de rengeteg szuper túrára lehet még ingyenesen regisztrálni.

Idén október 9-én lesz az ország legnagyobb ingyenes közösségi túranapja a Magyar Természetjáró Szövetség szervezésében. A kéktúrázás napja nevű rendezvényen idén már az Országos Kékkört alkotó három túramozgalom - Országos Kéktúra (OKT), a Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra (RP-DDK) és az Alföldi Kéktúra (AK) – mindegyikére lehet regisztrálni, és a tervek szerint összesen 143 túracsoport vág majd neki a mintegy 2550 km-es össztávnak.

A túranap ingyenes, de regisztrációhoz kötött, így aki kedvet kapott a dologhoz, annak létre kell hoznia egy saját fiókot a túranap oldalán, majd ezután választani egy számára megfelelő túrát. A legnépszerűbb szakaszokon már fogytában vannak a helyek, illetve várólisták is kialakultak, de rengeteg szuper túrára lehet még regisztrálni.

Itt a remek lehetőség, hogy csoportosan túrázzunk olyan helyeken – például az Alföldön – ami alapvetően nincs benne a haza természetjárás „fősodrában”, de számtalan érdekes látnivalót tartogat. A túrák között találhattok különlegességeket is “Tematikus túra” jelöléssel. A geotúrán például geológus túravezetők kísérik a csoportot, de lesz lehetőség ultra-”kékfutókkal”, geodéta szakemberekkel megismerkedni, kipróbálni a nordic walking túrázást vagy kutyás túrán részt venni.

Az alábbi videó a tavalyi kéktúrázás napján készült, mikor is 70 túra keretében járták be résztvevők az Országos Kéktúrát.





Cikkajánló