Trópusi pillangók karnyújtásnyira Szegeden

Április 29-től újra nyitva áll a Szegedi Tudományegyetem arborétumának trópusi lepkekertje. A Costa Ricából érkező bábokból folyamatosan bújnak elő a szebbnél szebb pillangók.

Szerző:
turizmusonline.hu
Fotó:
Szegedi Füvészert
2017. április 28.

Április 29-től újra nyitva áll a Szegedi Tudományegyetem arborétumának trópusi lepkekertje. A Costa Ricából érkező bábokból folyamatosan bújnak elő a szebbnél szebb pillangók.

 

Az egyetemi füvészkert munkatársai csöppnyi esőerdőt varázsoltak az egyik fóliasátor alá, ott található a bábszekrény. A szemet gyönyörködtető rovarok növényről-növényre libbennek, a lepkeetetőknél lakmároznak vagy éppen a látogatók karján, ruháján landolnak.

 

 


A sétautat bejárva húsz lepkefaj csaknem 400 színpompás példányával találkozhatnak az érdeklődők. Nagy részük különösen napsütéses időben aktív, ilyenkor a több száz lepke színes kavalkádot alkotva cikázik a növények között, borongósabb időben pedig szívesen pihennek meg összecsukott szárnyakkal a leveleken, ágakon.

 


Ahhoz, hogy a lepkekertben a növények és a rovarok számára ideális körülményeket biztosítsanak, az állandó magas páratartalom mellett a hőmérsékletet folyamatosan 30-35 Celsius-fokon tartják.


A látogatókat a helyszínen rövid szakvezetéssel várják, emellett információs táblák is segítik a trópusi pillangók megismerését.

 


A szegedi füvészkertről még többet tudhatsz meg a Turista Magazin hamarosan megjelenő májusi számából, amiben többek között még az Alcsúti Arborétumot, a Nyírjesi Füvészkert és Vadasparkot és az MTA Nemzeti Botanikus Kertjét is bemutatjuk. 

 

Ha a füvészkertbe készülsz

Belépődíj
Felnőtteknek: 850 Ft
Tanulóknak és nyugdíjasoknak: 550 Ft
Óvodásoknak: 400 Ft
SZTE-dolgozóknak vagy -hallgatóknak: 400 Ft

 

Csoportos belépőjegy (15 főtől)
Felnőtteknek: 700 Ft
Tanulóknak és nyugdíjasoknak: 450 Ft

A trópusi lepkekertbe külön belépőt kell váltani.

 

Nyitvatartás
Mindennap nyitva
Március: 9-17 óra
Április 1. - szeptember 30.: 9-18 óra
Október: 9-17 óra
November 1. - február 28.: 9-16 óra

 

További infó: www.fuveszkert.u-szeged.hu

 
 

 

 

Kapcsolódó cikkeink:

Kétszáz rózsafajtát csodálhatsz meg a szegedi füvészkertben

Indiai lótuszok borítják a szegedi füvészkert tavát

 

 

Cikkajánló